8 évnél régebbi cikk

Félezren a Diáktanács sportnapján
·Híreksport·Utolsó frissítés: undefined
Félezren a Diáktanács sportnapján
·Híreksport·Utolsó frissítés: undefined

Pénteken délután a Bregyóban gyűltek össze a fiatalok.

A Bregyó Sportcentrumban rendezték a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapját. A programra, amely a BM-15-MA-0052 „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérváron a településbiztonság és az ifjúságvédelem előtérbe helyezésével” című pályázat keretében valósult meg, közel 400 fiatal nevezett, a Diáktanács vendégeként zalaegerszegi diákok is érkeztek a minifoci-bajnokságra.

A megnyitón köszöntőt mondott dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bódig Péter, a Diáktanács elnöke.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte az első ízben megrendezett Sportnap résztvevőit: köszönetet mondott a szervezőknek, a versenyekre jelentkező csapatoknak és egyéni indulóknak, valamint a városi egyesületek sportolóinak, hogy részt vesznek a rendezvényen. Jó sportolást, mozgást, időtöltést kívánt mindenkinek, majd átadta a szót Bódig Péternek, a Székesfehérvári Diáktanács elnökének: „Örülök, hogy ennyien eljöttetek – a négyszáz regisztráló óriási dolog, nem gondoltuk, hogy ilyen népszerű lesz ez a kezdeményezés. Köszönöm a Diáktanácsnak a munkát, remélem, hagyományt teremtettünk, és köszönöm a városvezetésnek a támogatást, melyet a Sportnap megszervezéséhez nyújtottak! Mindenkinek jó szórakozást kívánok!” – nyitotta meg a rendezvényt Bódig Péter.

Az ünnepélyes megnyitót követően a rajongók örömére Somos Zoltán sportújságíró a Videoton FC, a Fehérvár AV19, a Fehérvár KC és az Alba Fehérvár játékosaival beszélgetett a színpadon: ott volt Sejben Viktor, Haraszti Zsolt, Arany Máté, Korbuly Gergely, Pillók Martin, Emberovics Míra, Ishitate Mayuko, Simon Balázs és Markovics Luka. A színpadon a délután folyamán táncbemutató és Tóth Renáta vezetésével wingtsun önvédelmi bemutató szórakoztatta a közönséget.

A Bregyóban több pályán zajlottak a különböző bajnokságok: a jelentkező csapatok fociban, streetballban, kötélhúzásban, valamint egyéni számokban – mint a rekeszmászás, a petanque vagy a zsákban futás – mérhették össze erejüket. A rendezvény nemcsak a versenyekről szólt, több sportág bemutatót tartott: az érdeklődők az amerikai focival, a rugby-vel, a cross training-gel, a métával, a go-val, a soft-tennis-szel és a frizbivel ismerkedhettek meg, és ki is próbálhatták ezeket. A legaktívabbak tombolakártyát kaptak, amiket a nap végén sorsolnak ki.

A szekesfehervar.hu képgalériájában további képek találhatók.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek