7 évnél régebbi cikk

Jönni fog egy vihar, a szíve tele vízzel
Fehérvár Médiacentrum fotójaJönni fog egy vihar, a szíve tele vízzel

Jelen pillanatban még egészen nagy nyugit mutat Magyarország radarképe, az országos meteorológia szerint azonban ma is készülni kell az özönvízre.

Ahogy a hétvégén a fővárost, tegnap pedig Mórt borította be a víz, úgy ma is számolnunk kell azzal, hogy hirtelen sok eső esik a környezetünkben. Miskolc, Borsodnádasd, Felsőzsolca, Gönc, Kazincbarcika, Ózd, Putnok, Sajószentpéter, Nyékládháza, Pálháza, Sajóbábony és további 23 hely már meg is kapta mára a vihart.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet: a mai nap folyamán is heves zivatarok és felhőszakadások várhatóak. Ez azt jelenti, hogy rövid idő alatt 30-50 mm körüli, de akár -főleg a középső országrészben - 50 mm-t meghaladó csapadék is eshet. Megélénkülhet, néhol viharossá is fokozódhat (60-80 km/h) a szél és nem kizárt 2 cm körüli átmérőjű jégeső sem. Reméljük, hogy olyan nem lesz, mint amilyen nemrég Csókakőn volt.

Szóval hiába a mostani napsütés és fülledt meleg, nem árt magunknál tartani az esernyőt és számolni azzal, hogy biztos helyen tudjuk magunkat, ha esetleg Székesfehérvár térségét is elérné egy zivatargóc.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek