7 évnél régebbi cikk

Retró party Lovasival? Na, még mit nem!
Fehérvár Médiacentrum fotójaRetró party Lovasival? Na, még mit nem!

Halott pénz? Welhello? Na, még mit nem! Lovasi, Kiss Tibi, Péterfy Bori, Kowa. Régi idők nagyjai, mai idők alternatívjai. Bármit is jelentsen ez...

„Szeretem a Tankcsapdát, bár van néhány retró számuk” – mondja egy 14 éves srác, én meg kerek szemekkel nézek rá, hogy ezt így most hogy, mert hát a Tankok mégiscsak gyerekkorom egyik nagy rock bandájának tagjai és…

Hoppá, gyerekkorom egyik nagy rock bandája, melyet 1989-ben alapítottak. Szóval akkor ez egy mai tizenévesnek már retró!? De hát akkor milyen a ma már hivatalosan nem létező Kispál és a Borz Lovasi Andrása? A megboldogult békeidők kissé avíttas, kopottas bölcsészbasszerese, aki azért még próbál nagyokat mondani Kiscsillagként? Old scool Jim Morrison inkarnáció? Kossuth-díjas metálisten? (Nem!)

Csak azért teszem fel ezeket a kérdéseket, mert a „régen minden jobb volt” hozzáállással megyek ma ki a FEZEN-re, ami – félreértések elkerülése végett – nem a fesztivál milyenségére vonatkozik, hanem kamaszkorom sztárfellépőire. Így például a Kiscsillagra, (kis túlzással) leánykori nevén Kispál és a Borzra. (Igen, tudom, hogy a Kispál és a Borz a Lovasi-Kispál alkotópáros köré szerveződött és nem egyedül Lovasi érdeme, de hát na, fogjuk rá a Kiscsillagra, hogy Kispál nélküli Kispál – s itt egy pillanatra merüljünk el a paradoxonok tengerében…)

No de nem csak Andrásokból áll ám zenekar, mert hogy jön hozzánk Bori is, a Péterfy, aki nem hagyja otthon a Love Bandet sem.

Hát persze, hogy mindannyian szerelmesek voltunk belé egy kicsit, de mivel már az is rég volt, meg kellene nézni mit tud ma a Bori (meg a Love Band, leánykori nevén Amorf Ördögök).

Hogy a Kowalsky Meg A Vegában mit is szeretek, azt nem tudom elmagyarázni pontosan, de Kowa számomra meggyőző és hiteles gondolkodó és művész és talán ennyi elég is, hogy szeressem azt, amit a zenei színpadon csinál.

És persze egy jó alterbuliból nem maradhat ki a Quimby, a mostani alterszféra koronázatlan királya, Magyarország legnépszerűbb szerelmes (???) dalának szerzője, mindenki Kiss Tibije, 15 millió ember most múlik pontosanja.

Ma is FEZEN tehát és hogy holnapra beérek-e kezdésre a munkahelyre, azt már csak az Isten tudja…

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek