7 évnél régebbi cikk

Kazahsztán lesz a magyar válogatott ellenfele a fehérvári kispályás foci-Eb nyolcaddöntőjében
Fehérvár Médiacentrum fotójaKazahsztán lesz a magyar válogatott ellenfele a fehérvári kispályás foci-Eb nyolcaddöntőjében

Kazahsztán lesz a magyar csapat ellenfele a székesfehérvári kispályás-Eb nyolcaddöntőjében, miután 3:1-re legyőzte Montenegrót és megnyerte a G-csoportot. A legjobb nyolc közé jutásért pénteken 16 órától játszik egymás ellen a két csapat.

Azt már tegnap tudtuk, hogy a G-csoport első helyezettjével játszik a magyar válogatott a fehérvári kispályás labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, és ma az is eldőlt, hogy ez a csapat Kazahsztán lesz, miután 3:1-re legyőzték Montenegrót a csoportgyőzelemért vívott meccsen.

A kazahok idén ötödször vesznek részt kispályás foci-Eb-n, eddig kétszer jutottak el a negyeddöntőig (2012, 2014), egyszer búcsúztak a nyolcaddöntőben (2013), míg az eddigi leggyengébb eredményüket tavaly érték el, amikor Bosznia-Hercegovina és Németország mögött csoportjuk harmadik helyét szerezték meg, így nem jutottak az egyenes kieséses szakaszba.

Az idei Európa-bajnokságon Kazahsztán mindhárom csoportmeccsét megnyerve jutott a legjobb 16 közé, ilyen jól még egyetlen korábbi Eb-n sem szerepeltek a csoportküzdelmek során. Rajtuk kívül már csak Németország, Oroszország és Csehország áll száz százalékos mérleggel. A magyar válogatott két győzelemmel (Szlovénia és Törökország ellen) és egy vereséggel (Szerbia ellen) az A-csoport másodikjaként jutott a 16 közé. 

A mérkőzést pénteken élőben közvetíti az M4 Sport. A közvetítés miatt a korábban tervezetthez képest egy órával később, 16 órától rendezik a meccset a székesfehérvári Alba Plaza mögötti murvás parkolóban kialakított ministadionban. A kispályás foci-Eb valamennyi mérkőzésére díjtalan a belépés, a stadion 2500 fő befogadására alkalmas, így érdemes jóval korábban érkezni, mert az ülőhelyek elfoglalása az érkezés sorrendjében történik. 

A nyolcaddöntők teljes menetrendje:
10:00 Csehország-Lengyelország
11:00 Románia-Anglia
12:00 Szlovénia-Wales
13:00 Horvátország-Moldova
14:00 Németország-Szlovákia
15:00 Oroszország-Montenegró
16:00 Magyarország-Kazahsztán
17:00 Bosznia-Hercegovina-Spanyolország

A negyeddöntőket szintén pénteken rendezik. Amennyiben Magyarország továbbjut Kazahsztán ellen, akkor a Németország-Szlovákia meccs győztesével játszik az elődöntőbe jutásért 21 órától.

A kispályás labdarúgó Európa-bajnokságról szóló összes írásunkat itt olvashatod el: EMF Euro 2016. Az Eb valamennyi mérkőzését élőben lehet követni az esemény hivatalos Youtube-csatornáján:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek