7 évnél régebbi cikk

Magyarország kikapott, de ott lesz a nyolcaddöntőben a kispályás foci Eb-n
Fehérvár Médiacentrum fotójaMagyarország kikapott, de ott lesz a nyolcaddöntőben a kispályás foci Eb-n

A magyar válogatott szerdán vereséget szenvedett Szerbiától, ennek ellenére csoportmásodikként továbbjutott és ott lesz a pénteki nyolcaddöntőben a székesfehérvári kispályás foci-Eb-n. Szlovénia magabiztosan verte a törököket, így ők végeztek az A-csoport első helyén. A németek 14 gólt lőttek Luxemburgnak.

Szerdán este hatkor, ideális fociidőben, ismét csordultig telt lelátók előtt lépett pályára a magyar válogatott a fehérvári kispályás foci Európa-bajnokságon. Győzelem vagy döntetlen esetén csoportelső lett volna Magyarország, de egy esetleges kis gólkülönbségű vereséggel is biztos lett volna a továbbjutás. Utóbbi következett be, ugyanis Szerbia 2:1-re győzött ellenünk.

A szerbek végig nagyon masszívak voltak és az első félidei kőkemény védekezés után a második játékrész fele úgy repült el, hogy a magyar válogatott alig járt az ellenfél térfelén és nagyobb helyzetei is a szerbeknek voltak, akik végül meg is szerezték a vezetést. A magyar csapat ugyan egyenlített, de az utolsó pillanatokban jött még egy szerb gól és hiába hosszabbított két percet a játékvezető, az eredmény már nem változott.

A magyar válogatott a meccs előtt (Fotó: Horváth Reni)

Ezzel az eredménnyel egyúttal az is eldőlt, hogy ott leszünk a nyolcaddöntőben és vagy a szerbek vagy pedig a szlovén válogatott búcsúzik a további küzdelmektől. A körbeverések után ugyanis a szerbeket jobb gólkülönbséggel megelőztük. A csoport utolsó meccsén a tét tehát az volt, hogy amennyiben Szlovénia megveri Törökországot, akkor csoportelső Magyarország előtt, szintén a jobb gólkülönbség miatt, minden más esetben a magyar csapat az A-csoport első helyezettje, Szerbia a csoport másodikja, a szlovének pedig utazhatnak haza. Ennek megfelelően is kezdett a szlovén válogatott és végül 4:1-re ütötte ki a török csapatot. 

Az A-csoport végeredménye: 1. Szlovénia 6 (8-3), 2. Magyarország 6 (6-4), 3. Szerbia 6 (4-5), 4. Törökország 0. Zárójelben a szerzett és kapott gólokat tüntettük fel.

A magyar szurkolótábor (Fotó: Horváth Reni)

A szerdai játéknap alatt a nemzetközi rendezők egyik tagjától megtudtuk, hogy nagyon elégedettek a székesfehérvári Európa-bajnokság szervezésével és ezt tartják az eddigi legjobb ilyen tornának. Fantasztikus a hangulat, ami olyannyira megtetszett nekik, hogy a jövő júniusban, Csehországban esedékes tornát már 10 naposra tervezik éppen azért, hogy a fehérvárihoz hasonló hangulatú, de kizárólag késő délutáni, esti mérkőzéseket rendezhessenek, lehetőleg minél több néző előtt. A tervek szerint a csehországi Eb-t már két városban, Prágában és Brnóban rendezik majd.

A fehérvári Eb-n a végső győzelemre a szakember szerint a hatszoros Európa-bajnok Románia és a nagyon meggyőző Oroszország mellett a magyar válogatottnak van a legnagyobb esélye, a szerdai vereség ellenére, de azt is hozzátette, hogy a torna igazán csak most, a kiesés szakaszban kezdődik el, ahol pedig már bármi megtörténhet.

A negyedik játéknap további eredményei:
Bulgária-Portugália 2:1
Franciaország-Spanyolország 3:1
Lettország-Ausztria 5:3
Csehország-Wales 6:0
Oroszország-Lengyelország 1:0
Horvátország-Anglia 4:1
Németország-Luxemburg 14:0
Skócia-Ukrajna 3:1

A magyar válogatott legközelebb pénteken 15 órakor lép pályára a nyolcaddöntőben. Az ellenfél a kazah vagy a montenegrói válogatott lesz, de ez csak a mai csoportmeccsek után dől el. Ha ezen a meccsen győzünk, akkor még aznap, tehát pénteken este 21 órakor újra pályára lépünk az elődöntőbe jutásért. A válogatott célkitűzése az Eb-re a legjobb négy közé jutás volt. A mérkőzésekre továbbra is díjmentes a belépés.

A kispályás labdarúgó Európa-bajnokságról szóló összes írásunkat itt olvashatod el: EMF Euro 2016. Az Eb valamennyi mérkőzését élőben lehet követni az esemény hivatalos Youtube-csatornáján:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek