7 évnél régebbi cikk

Ötöt kaptunk a kazahoktól, Magyarország nélkül folytatódik a kispályás foci-Eb
Fehérvár Médiacentrum fotójaÖtöt kaptunk a kazahoktól, Magyarország nélkül folytatódik a kispályás foci-Eb

Magyarország elbúcsúzott a székesfehérvári kispályás foci-Eb további küzdelmeitől. A nyolcaddöntőben: Magyarország-Kazahsztán 1:5, A magyar szövetségi kapitány 2:1-es kazah vezetésnél kockáztatott, nem jött be. Kiestek a címvédő románok is.

Szokás szerint telt ház, 2500 néző előtt lépett pályára a magyar nemzeti csapat a székesfehérvári kispályás labdarúgó Európa-bajnokságon. Az ellenfél ezúttal a csoportmeccsek után száz százalékos mérleggel álló kazah csapat volt. A közel fél órá csúszással kezdődő mérkőzésen kiegyenlített küzdelem folyt, bár a magyar csapaton végig érezhető volt a tét miatti feszültség és talán a hazai pálya is inkább hátrány volt ezúttal. Az önfeledt foci helyet folyamatos csapatjáték alig tudott kialakulni, ennek ellenére hatalmasat küzdött a magyar válogatott.

Az ezúttal fehér mezes magyarok hatalmasat küzdöttek (Fotó: Horváth Reni)

A második félidő vége előtt öt perccel Kazahsztán megszerezte a vezetést (2:1), ekkor Reveland Zoltán, szövetségi kapitány kockáztatott, és az addig kitűnően védő kapusunk helyett egy mezőnyjátékost küldött pályára, hogy emberelőnyös szituációkat tudjunk kialakítani a kazah térfélen és kiegyenlítsünk. A kockáztatás sajnos visszafelé sült el és innentől kezdve a nyomás miatt a magyar válogatott védekező játékosai sorra hibáztak, amit a kazahok kíméletlenül kihasználtak és gyakorlatilag minden hibánkból gólt szereztek.

Nagy csata volt a magyar-kazah (Fotó: Horváth Reni)

Magyarország így a legjobb 16 között búcsúzott a fehérvári kispályás Eb-től, Kazahsztán jutott a nyolc közé és este kilenctől a szintén száz százalékos mérleggel álló Németországgal játszanak a szombati elődöntőbe jutásért. Hatalmas meglepetésre az eddigi hatszoros Európa-bajnok Románia is kiesett, miután délelőtt az angolok legyőzték őket 3:2-re.

Az Európa-bajnokság mai játéknapjának eredményei:
Nyolcaddöntők:
Csehország-Lengyelország 5:2
Anglia-Románia 3:2
Wales-Szlovénia 5:3
Horvátország-Moldova 4:0
Németország-Szlovákia 3:3 (büntetőkkel 5:3)
Montenegró-Oroszország 2:2 (büntetőkkel 4:2)
Kazahsztán-Magyarország 5:1
Bosznia-Hercegovina-Spanyolország 0:0 (büntetőkkel 3:1)

Negyeddöntők:
Csehország-Anglia 3:2
Horvátország-Wales 4:0
Kazahsztán-Németország 1:1 (büntetőkkel 4:3)
Montenegró-Bosznia-Hercegovina 0:0 (büntetőkkel 3:2)

A kispályás labdarúgó Európa-bajnokságról szóló összes írásunkat itt olvashatod el: EMF Euro 2016. Az Eb valamennyi mérkőzését élőben lehet követni az esemény hivatalos Youtube-csatornáján:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek