7 évnél régebbi cikk

Kazahsztán nyerte a székesfehérvári kispályás foci-Eb-t
Fehérvár Médiacentrum fotójaKazahsztán nyerte a székesfehérvári kispályás foci-Eb-t

Története során először lett Kazahsztán a kispályás labdarúgás Európa-bajnoka. A döntőben büntetőkkel győzték le a horvátokat, a harmadik helyen Csehország végzett. A dunaújvárosi Nagy Attila lett a magyar csapat legjobbja.

Telt ház, 2500 néző előtt rendezték szombat este a kispályás foci-Eb döntőjét, a Kazahsztán-Horvátország meccset. Mindkét csapat veretlenül (a kazahok ráadásul minden mérkőzésüket megnyerve) jutott el a döntőig, ami rendkívül magas színvonalúra sikerült. Bár amatőr sportágról és amatőr Európa-bajnokságról beszélünk, a csapatok és stábjaik végig hihetetlenül profin viselkedtek és tették oda magukat az utolsó pillanatig. A horvátok szinte az egész összecsapáson előnyben játszottak, Kazahsztán mindig az egyenlítésért focizott. A két félidő után 2:2 lett az eredmény, és következhettek a büntetőrúgások, amit 6:5-re a kazah csapat nyert meg, így összesítésben 8:7-tel lettek ők Európa legjobbjai.

Ezt a kupát emelhették magasba a kazahok (Fotó: fmc.hu)

A harmadik helyen Csehország végzett, miután a bronzmeccsen 2:0-ra legyőzték Montenegrót. A torna gólkirálya a német Reinold Dominic lett, öt meccsen szerzett hét góllal. A nyolcaddöntőben búcsúzó magyar válogatott legjobb játékosának a dunaújvárosi Nagy Attilát választották.

Nagy Attila (Fotó: Horváth Reni)

Egybehangzó vélemények szerint Székesfehérvár adott otthont az eddigi legszínvonalasabb kispályás Eb-nek. A következő ilyen tornát jövő júniusban, Csehországban rendezik, a házigazda Brno lesz. A 2017-es világbajnokság rendezési jogát Tunézia kapta meg.

A kispályás labdarúgó Európa-bajnokságról szóló írásainkat itt olvashatod el: EMF Euro 2016.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek