7 évnél régebbi cikk

Így szereti a lecsót Kóger Dániel
·Gasztrojégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaÍgy szereti a lecsót Kóger Dániel
·Gasztrojégkorong·Utolsó frissítés: undefined

Van két hírünk. Az egyik, hogy nemsokára kezdődik az új hokiszezon, a másik, hogy jövő hétvégén lecsófesztivál.

Szeptember 10-én, szombaton nyit a Lecsó utca s ezzel kezdetét veszi a XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasság. A jövő hétvége azonban még messze van, és mivel hamarosan kezdődik a hokiszezon, úgy döntöttem, hogy kimegyek a hivatalos sajtótájékoztatóra és megkérdezem a játékosokat, hogy ők hogy szeretik a lecsót. Elcsíptem Kóger Dánielt, aki anyukája lecsóreceptjére esküszik, bár azt nem tudja, hogy az miből áll, vagyis pontosabban azt nem tudja, hogy anyukája "milyen finomításokat hajt végre", amikor elkészíti az ételt. Abban azonban biztos, hogy tojásosan eszi a lecsót és szereti, ha hús (ami a legjobb esetben nála kolbász) is van benne. Bátran kijelenti azt is, hogy kéthetente biztosan eszik e balkáni-magyar gasztronómiai sajátosságból, és a jövő hétvégi vigasságon is találkozhatunk vele.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek