7 évnél régebbi cikk

Az Agárdi Parkerdő szombati programja: ejtőernyős ugrások, helikopteres repülés, felszállás hőlégballonnal
Fehérvár Médiacentrum fotójaAz Agárdi Parkerdő szombati programja: ejtőernyős ugrások, helikopteres repülés, felszállás hőlégballonnal

Szeptember 1-4 között immáron huszonkettedik alkalommal rendezik meg a velencei-tavi hőlégballon karnevált. Az Agárdi Parkerdőben egész nap kirakodóvásárral, számos izgalmas programmal várják a látogatókat, köztük ejtőernyős ugrásokkal, helikopter show-val, és persze hőlégballonos felszállással. Ez azonban még csak a kezdet!

Az Agárdi Parkerdőt ma futók, húzódzkodók, focizó gyerekek és teniszpartnerek helyett családok, kicsik és nagyon vették birtokba. A parkoló összes létező és nem létező helyét elfoglalta már egy autó. Elkezdődött a 22. Velencei-tavi Nemzetközi FLAGA GÁZ Hőlégballon Karnevál.

A nap folyamán kirakodóvásárral várják a családokat, ahol a klasszikus "bódés-kaja" avagy közkedveltebb nevén street food mellett mindenfélét lehet kapni a porcelán csecsebecséktől a lufikon, színes parókákon és téli (!) sapkákon át a hőlégballon-makettekig. Szóval már a kínálat, a portékák sokfélesége is megalapozza a jó hangulatot. A hőség egyik ellenszere a Parkerődben a jégkása. A gyerekeket pedig várja az ugrálóvár, a játszópark, valamit arcfestés és gyermekfoglalkoztató sátor. 

Gyermekeknek és extrém élményekre vágyóknak is szuper programokat kínál a Parkerdő (Fotó: Révy Orsolya)

A vásáron túl azonban már most sokféle műsorral szórakoztatják a lófráló, jó időt kiélvező népet. Dél körül, mikor odaértem épp a Dinnyési Hagyományőrző Néptánccsoport csavarta a hangulatot, 13:30-kor viszont már a Főnix Rock And Roll SE akrobatikus-látványos show-ját izgulhatjuk végig, hogy a röpködő csajszik végül partnerük biztonságos kezeikbe érkezzenek. Délután 14 órától már a Névtelen Utca zenekar koncertjén rophatjuk.

14:00 és 16:00 között kerül sor az ejtőernyős ugrásokra, valamint bemutatják a sárkányrepülőket és ultrakönnyű gépeket. Ekkor lesz a helikopter show is, melynek keretében utasokat is felvisznek a berregő madárral. Ez alatt természetesen a Parkerdőben felállított színpad sem marad üres, sokféle zenés-táncos műsort követhetünk végig. 15 órától Orientális tánc show, 15:30-tól a zumbások következnek Frostner Bettyvel és tanítványaival, 16:15-től Göller Lóránt és a Sexofon country show és táncosai uralják a terepet.

Este 17.30-tól lesz igazán hőlégballon karnevál a hőlégballon karnevál: ekkortól kezdődnek a felszállások az Agárdi Parkerdő területéről. Egészen biztosan fantasztikus látványt nyújt majd az esti panoráma több tíz méter magasról, érdemes kipróbálni. Természetesen az esti órákban sem maradnak zene és buli nélkül a parkerdőbe látogatók: 18 órától Mr. G. Blues Band koncertje lesz, 19 órától a Bandiera zászlóforgató csoport lobogtatja a lobogtatni valót, 20 órától Boka és a Klikk rock and roll show és utcabál hangjai fogják megtölteni az atmoszférát.

Mindeközben 20:30-kor lesz fáklyázás és night glowing show, hogy aztán 21:30-tól kezdődjön az igazi retró diszkó egészen éjfélig DJ Giraffe-fal!

Bár elég durva a hőség - nyakunkba szakadt mintegy 30°C -,  a Velencei-tóban fürdést még így is maximum lábfejig ajánlanám, ennyi bőven elég belőle a hűsöléshez. Talán éppen ezért a tavat már birtokba is vették a vízisportok szerelmesei: vitorláshajók, szörfösök, kenusok, kajakosok és vízibiciklisek tagolják a láthatárt.  

Szeptember első hétvégéje a Velencei-tavon (Fotó: Révy Orsolya)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek