7 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András is tojásosan szereti a lecsót
·Gasztrolecsó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaCser-Palkovics András is tojásosan szereti a lecsót
·Gasztrolecsó·Utolsó frissítés: undefined

Szeptember 10-én, szombaton nyit a Lecsó utca s ezzel kezdetét veszi a XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasság. A jövő hétvége azonban még messze van, és mivel hamarosan kezdődik a hokiszezon, úgy döntöttem, hogy kimegyek a hivatalos sajtótájékoztatóra és megkérdezem a résztvevőket, hogy ők hogy szeretik a lecsót. Kedvenc jégkorongosaink - Kóger Dani és Sofi - után Cser-Palkovics András polgármestert faggattuk.

Székesfehérvár polgármestere (hokijátékosainkhoz hasonlóan) tojásosan szereti a lecsót, de összességében minden formájában remek és finom ételnek tartja. Ezért sem csodálkozik azon, hogy a lecsó lett egy gasztronómiai fesztivál alapja itt, Székesfehérváro,n és hogy minden esztendőben sok-sok ezer ember vesz részt a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon.

A polgármester - elmondása szerint - sokszor eszik lecsót, mert édesanyja sokszor készít, így amikor látogatóba megy hozzá, gyakran ez a menü. Cser-Palkovics András hiányolja is, hogy a fehérvári éttermekből a'la carte étlapról lehessen rendelni ezt az ételt, bár - hozzáteszi - azért van pár hely, ahol ez lehetséges, és ott nagyon is finoman készítik el. A polgármester szerint a lecsó egy nagyon fontos étele a nyárvégi időszaknak, ezért kuktaként vele is összefuthatunk majd a jövő hétvégi Fehérvári Lecsófőző Vigasságon.

Korábbi cikkeinkből kiderült, hogy Kolbásszal és hagymával igazi a lecsó egyik kedvenc hokisunk, Sofi szerint és az is, hogy Kóger Dani hogyan szereti a lecsót.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek