7 évnél régebbi cikk

Keller János: anyósom isteni lecsót készít
Fehérvár Médiacentrum fotójaKeller János: anyósom isteni lecsót készít

Szeptember 10-én, szombaton nyit a Lecsó utca s ezzel kezdetét veszi a XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasság. Ennek apropóján megkerestük Keller Jánost, a Vörösmarty Színház színművészét, hogy megkérdezzük tőle, ő hogyan szereti a lecsót.

"Nem tudok főzni, bár az is igaz, hogy nem próbáltam. Anyósom viszont isteni finoman készíti el a lecsót" - nyilatkozta az FMC.hu-nak Keller János. A színművésznél az első helyen a natúr lecsó áll, amiben a paprika és a paradicsom mellett van egy kis szalonna és kolbász is. Jánosunk ezt a fogást tarhonyával, vagy rizzsel eszi szívesen, de a tojásos lecsót is nagyon szereti. Kérésünkre a színművész annak is utánajárt, hogy mi a titka anyósa lecsójának. Nos kérem, a titok, hogy egy lecsóhoz mindig csípős paprikaőrlemény kell használni! Ezen kívül van még egy fajta lecsó, amit a színész nagyon szeret, ez pedig az a fajta, amikor a húsra teszik rá a lecsós alapot.

Tekintettel arra, hogy Keller János ízesen tud beszélni az ételekről, de saját bevallása szerint hadilábon áll a főzés terén, az FMC.hu szerkesztősége úgy döntött, hogy megtanítja őt arra, hogy miként kell egy jó lecsót elkészíteni. Az ezzel kapcsolatos beszámolónk napokon belül érkezik, tessenek résen lenni!

Addig is tessék tallózni korábbi cikkeink között, hiszen korábbi írásainkból az is kiderül, hogy Cser-Palkovics András tojásosan szereti a lecsót, hogy egyik kedvenc hokisunk, Sofi szerint kolbásszal és hagymával igazi ez az étel és azt is eláruljuk, hogy másik kedvenc jégkorongosunk, Kóger Dani hogyan szereti ezt a balkáni-magyar gasztronómiai sajátosságot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek