2017. augusztus 18. péntek Ilona
Menü

Sohonyai Edit a sonkás tojásos lecsóra esküszik

Sohonyai Edit és kislánya (Fotó: Bödő Viktória)

Kezdetét veszi szombaton a XII. Fehérvári Lecsófőzző Vigasság. Ennek apropóján megkerestük Sohonyai Edit írónőt, aki elmondta nekünk, ő hogyan készíti a lecsót.

Mivel Edit férje a hagyományos magyaros ízeket szereti, az írónő semmi extra fűszerezést nem használ, csak a só, a bors és a pirospaprika játszik nála. Amikor lecsót készít, akkor a hagymán dinszteli meg a paprikát, majd hozzáteszi a paradicsomot és ezek után jön a csavar: azért, hogy jó íze legyen, finomra vágott sonkát is tesz bele, de az egészséges táplálkozást szem előtt tartva olaj helyett kókuszzsírt használ.

"Édesapám főzte a legfinomabb lecsót. Nagyon jól főzött, hihetetlen ízérzéke volt. Egyszerű dolgokat olyan művészien komponált meg, amit azóta sem nagyon éreztem" - nyilatkozta az FMC.hu-nak az írónő.

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

  • img
    Katonazenészekkel telt meg a Belváros
  • img
    Egy muszlim férfi bérelte a furgont, amellyel a gázolást elkövették
  • img
    Legkevesebb 13 áldozata van a barcelonai gázolásnak
  • img
    Tengerbe fulladt egy magyar nő Bulgáriában
  • img
    Donald Trump elítélte a konföderációs szobrok eltávolítását
  • img
    Barcelonai gázolás - Gyalogosok közé hajtott egy kisteherautó Barcelonában, halottak és sérültek
  • img
    Túszokat ejtett egy étteremben a kisteherautó sofőrje
  • img
    Barcelonai gázolás - Többen meghaltak, a rendőrség terrortettnek minősítette az esetet

Eseménynaptár

  • img
    A metró- és vasútállomások lezárását kérte a katalán mentőszolgálat
  • img
    Idén is Szolnokon készül a Kárpát-medence kenyere
  • img
    Négyezer éves tőrt találtak a szlovákiai Galgócon
  • img
    Gyalogosok közé hajtott egy kisteherautó Barcelonában