2017. október 21. szombat Orsolya
Menü

Sohonyai Edit a sonkás tojásos lecsóra esküszik

Sohonyai Edit és kislánya (Fotó: Bödő Viktória)

Kezdetét veszi szombaton a XII. Fehérvári Lecsófőzző Vigasság. Ennek apropóján megkerestük Sohonyai Edit írónőt, aki elmondta nekünk, ő hogyan készíti a lecsót.

Mivel Edit férje a hagyományos magyaros ízeket szereti, az írónő semmi extra fűszerezést nem használ, csak a só, a bors és a pirospaprika játszik nála. Amikor lecsót készít, akkor a hagymán dinszteli meg a paprikát, majd hozzáteszi a paradicsomot és ezek után jön a csavar: azért, hogy jó íze legyen, finomra vágott sonkát is tesz bele, de az egészséges táplálkozást szem előtt tartva olaj helyett kókuszzsírt használ.

"Édesapám főzte a legfinomabb lecsót. Nagyon jól főzött, hihetetlen ízérzéke volt. Egyszerű dolgokat olyan művészien komponált meg, amit azóta sem nagyon éreztem" - nyilatkozta az FMC.hu-nak az írónő.

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

  • A reformáció jegyében ítélték oda az idei Orbán Balázs-díjakat a székelyföldi megyék
    A reformáció jegyében ítélték oda az idei Orbán Balázs-díjakat a székelyföldi megyék
  • Megérkeztek a Párizsból futott Telekisek
    Megérkeztek a Párizsból futott Telekisek
  • Idén is csatlakozott Székesfehérvár az országos Katolikus Kulturális Hetek programsorozathoz
    Idén is csatlakozott Székesfehérvár az országos Katolikus Kulturális Hetek programsorozathoz
  • Nagy a forgalom a keleti és a déli határon
    Nagy a forgalom a keleti és a déli határon