7 évnél régebbi cikk

A mostani hőség még nem a vénasszonyok nyara
Fehérvár Médiacentrum fotójaA mostani hőség még nem a vénasszonyok nyara

Az elmúlt hetekben az átlagoshoz képest magasabb volt a hőmérséklet. Szeptember közepén még mindig tart a kánikula, azonban ez még nem a vénasszonyok nyara. A napokban többször is 30 Celsius fokig kúszott a hőmérő higanyszála.

Sokan vannak, akik rosszul viselik az időszakhoz képest szokatlan, szeptemberi hőséget. A Fehérvár TV Híradója által megszólított emberek legalábbis erről nyilatkoztak. Többen mondták, hogy lehetett volna egész nyáron ilyen szép idő, illetve, hogy ilyenkor, ősszel már nehéz elviselni a meleget a munkahelyen vagy az iskolapadban.

Van, aki szerint a sötétített szoba, a fagyi és a hideg üdítő segít, de olyan is akadt, aki a légkondicionált edzőteremre esküszik.

Bán Balázs, amatőr meteorológus szerint ez az időszak még nem egészen a vénasszonyok nyara, az ugyanis szeptember végén, október közepén várható. Ahogy azt a Fehérvár TV-nek nyilatkozva kifejtette: ebben a tartós időjárási helyzetben nagyjából péntek-szombat tájékán várható változás. "Akkor egy olyan front fog érkezni, amelyik után egy jó 6-8 fokkal esik vissza a hőmérséklet. Változékonyabbá fordul az időjárásunk és úgy néz ki, hogy akkor jelentősebb csapadék is várható majd" - mondta Bán Balázs.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek