7 évnél régebbi cikk

Vajon milyen divattrendet tartogat az ősz?
Fehérvár Médiacentrum fotójaVajon milyen divattrendet tartogat az ősz?

Szerencsére még nem csak szép emlék a harminc fok napsütéssel, és ha ruháról van szó, az ember szívesen elidőzik egy-egy nyár végi leárazáson is. De a sárguló levelek már jelzik, hogy hamarosan kabátra, pulóverre is gondolni kell. Ha másért nem, az új trendek miatt érdemes várni a hűvösebb időt!

Törtfehér, keki és barnás-vöröses árnyalatok uralják a ruhaboltok polcait – ezek az idei ősz divatszínei. „A földszínek melegséget, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot sugároznak, aki pedig színesebben szeret öltözni, a vörös árnyalataiból meríthet” – mondja Budai Zsuzsanna bolttulajdonos.

Fazonban nincs nagy változás, ugyanúgy divat a laza, lágy, kényelmes viselet, mint a karcsúsított, elegáns szabású öltözék. A törtfehér ballonkabát évtizedek óta tartja a frontot, a poncsó viszont visszatérő elem: ezúttal szögletes, azték kultúrát idéző mintákkal szegélyezve sorakoznak a vállfákon. Érdekesség, hogy egyre több olyan kabátot, blézert kapni, melyek anyagát speciális lézertechnikával szabják, így nincs szükség szegélyvarrásra – tudtuk meg Budai Zsuzsannától.

Gyapjúból és filcszerű anyagokból is találhatunk meleg felöltőt, és nagy divat idén is a mellény. Ennek létezik elegáns, nyúlszőrrel szegélyezett változata, de praktikussága miatt sokan választják a cipzáras, sportosan elegáns mellényeket is. „Az őszi kötött holmik inkább a rusztikusabb, bordázott mintákban találhatók, színben pedig a melegséget, finomságot sugárzó pasztell pulcsik mennek” – mutatja Zsuzsanna. Ezekhez aztán bármilyen mintájú nadrág, vagy szoknya illik: "a kockás, a pöttyös, de még a virágos mintájú ruhák is divatosak, sőt a nyárról maradt a csipke, ami egyre nagyobb teret hódit, hiszen nőies, finom, elegáns megjelenést kölcsönöz." 

Nadrágban is nagy a választék annak ellenére, hogy a nyáron egyre népszerűbb nadrágszoknyákat az őszi kollekció már nem tartalmazza. Van viszont helyette kövekkel díszített, alakkövető nadrág. Továbbra is hódít az egyenes szárú, és visszatérő divat lett a kissé bővülő trapézszárú nadrág. Jó hír, hogy ma már nemcsak szezon végi, de szezon eleji akciók is vannak, így aki kedvet kapott a vásárláshoz, nézzen körül az akciókat kínáló boltokban!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek