7 évnél régebbi cikk

Nyílt nappal kezdi az évadot a Vörösmarty Színház
Fehérvár Médiacentrum fotójaNyílt nappal kezdi az évadot a Vörösmarty Színház

A színház szerelmese vagy és időről időre elcsábít egy izgalmasnak ígérkező előadás? Mindig is érdekeltek a kulisszatitkok, a próbák, a színészi élet, esetleg van egy titkos szerelmed is a művészek között? Akkor jó hírünk van, szombaton ugyanis a Vörösmarty Színház nyílt napot szervez, ahol is nem csak a művészekkel találkozhatsz, de bepillanthatsz a díszletek mögé is!

Szeptember 24-én, szombaton nem mindennapi sürgés-forgással várja a Vörösmarty Színház a közönségét: nyílt nappal veszi kezdetét a 2016/17-es évad. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy ezen napon teljes mélységig megismerkedhetsz a színháznak a látogatók előtt ritkán megnyitott részeivel, folyosóival, betekintést nyerhetsz a most készülő darabok próbáiba és találkozhatsz a társulat tagjaival is, dedikáltathatsz, fotózkodhatsz a színészekkel. És ez a torta teteje.

Szombaton nem túl korán, de nem is túl későn, 10:30-kor lesz a kapunyitás, onnantól kezdve egész nap lehet társasozni, útkeresőzni, memorizni és jelmezben fotózkodni. Még mielőtt arra a bizonyos felső X-re kattintanál kedves olvasó - ennyi lenne ez a híres nyílt nap? Társasozás a Vörösmarty Színházban?  Szeretném visszahozni az érdeklődésedet azzal, hogy ezek csak az úgymond háttérprogramokat képezik. A nagy durr a színház előcsarnokában, kávézójában, művész társalgójában és próbatermében fog bekövetkezni. 

Az előcsarnoki programok keretében már délelőtt 11-kor alkalmad lesz részt venni az idén debütáló A Herner Ferike faterja című darab összpróbájának első felvonásán, 15 órától pedig két program közül is választhatsz. Ha a színházi kulisszákra vagy kíváncsi, akkor tarts Keller Jánossal, a társulat egyik tagjával és fedezd fel a színpad mögötti titkokat. Ugyancsak 15- órától három színművésszel, Gáspár Sándorral, Závodczky Noémivel és Lábodi Ádámmal találkozhatsz, velük lesz a nap első beszélgetős-dedikálós-fotózkodós programja.

 Keller János és Váradi Eszter dedikál a 2014-es nyílt napon (Fotó: Vörösmarty Színház)

16 órától ugyancsak a színészeké a főszerep, a Zenés bolondozás címet viselő műsor keretében Keller János, Závodczky Noémi, Váradi Eszter és Kiss Diána szórakoztatja a látogatókat. Utána természetesen velük is találkozhatsz, és újabb cikornyás aláírásokkal és közös szelfikkel gazdagodhat gyűjteményed. 17 órakor megint eldöntheted, hogy Rovó Tamás vezetésével táncot szeretnél-e tanulni, vagy éppen Gáspár Sándorral járod végig a kulisszákat. 20 órától kezdődik az 56 csepp vér próbája, és ha a nap folyamán kétszer is a kulisszajárás ellen döntöttél, akkor se bánkódj, mert 21 órakor is lesz rá lehetőséged, ezúttal Lábodi Ádám nyomában nézhetsz körbe a színpad mögötti részben.

Az előcsarnoki eseményeken túl a Vörösmarty Színház más helyszínein is dübörögni fog a nyílt nap. A kávézóban 11-től kezdődik Kozáry Ferenc gyerekprogramja Mi is a színház? címmel, 13 órakor egy két órás, interaktív jelenetpróbára készülhetünk Hargitai Ivánnal. Az esti órákban, 18 órától Andrássy Máté stand-upolásán mulathatunk, 19 órakor pedig improvizációs játék keretében megtudhatjuk, mit tud kihozni egy-egy váratlan helyzetből Lábodi Ádám, Varga Gabriella, Andrássy Máté, Kozáry Ferenc és Kuna Károly. A Művész Társalgóban nem csak megismerhetjük, de betanulhatjuk az 56 csepp vér egyes dalait 14.30-tól, a próbateremben pedig 14 órától Láposi Réka várja a fiatalokat, 10-11. osztályos tanulókat az Én döntöm el apa! foglalkozásra.

Gyerekprogramok idén is lesznek (Fotó: Vörösmarty Színház)

A program ingyenes, de valamennyi esemény regisztrációhoz kötött, így a kulisszajárások, a próbák, Kozáry Ferenc gyerekprogramja, Hargitai Iván interaktív jelenetpróbája, az énektanulás az 56 csepp vér musical dalaiból, valamint Láposi Réka foglalkozása is. A regisztrációt a jatek@vorosmartyszinhaz.hu email címen jelezhetjük a program megnevezésével, de telefonon is lebonyolítható a jelentkezés. A jegypénztár szombaton 11-től 20 óráig tart nyitva, és a nagysikerű operettre, a Csókos asszonyra is 30 százalékos kedvezménnyel tudunk jegyet váltani szombaton.

A 2016/17-es évadban Hat premier is lesz a Vörösmarty Színház idei műsorában, mely kiváló kikapcsolódást nyújthat egy fárasztó hét után, ráadásul az egyik legjobb dolog szombat délután készülődni és csinosan, kicsípve kimozdulni otthonról.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek