7 évnél régebbi cikk

Ilyen lesz a Piszkos Fred közbelép című animációs film
Fehérvár Médiacentrum fotójaIlyen lesz a Piszkos Fred közbelép című animációs film

Néhány napja már mindenki számára elérhető a Piszkos Fred közbelép című készülő animációs film Facebook-oldala. A képgalériában megtalálhatjuk a legfontosabb karaktereket, de néhány helyszínről is találhatunk itt már képeket. A Rejtő Jenő könyvéből készült film a tervek szerint 2018-ban kerül a mozikba.

A cikk írásának pillanatában már 346-an lájkolták a Piszkos Fred közbelép című új, magyar animációs film Facebook-oldalát. A honlapot múlt pénteken publikálták, ekkor (és előtte néhány nappal) kezdték el tartalommal feltölteni a 90 percesre tervezett film készítői. Elsőre talán furcsa lehet, hogy az oldal a facebook.com/fateless57 címen érhető el, de erre magyarázat lehet, hogy a Rejtő Jenő kultikus regényéből készülő film producere az a Barbalics Péter, aki a Sorstalanság (angol címe: Fateless) filmes adaptációját is jegyezte, és aki az IMDb (Internet Movie Database) szerint 1957-ben született. 

A Facebook-oldalra vasárnap felkerült egy prezentáció is (azóta már sajnos ez nem elérhető), amiből kiderült, hogy a Piszkos Fed közbelép bemutatóját 2018-ra tervezik, illetve az addig várható ütemterv is publikus volt néhány órán keresztül. 

A képek alapján mindenesetre bizakodhatunk, hogy egy  nagyon igényes, jól animált és Rejtő fantáziájához hű animációs film készül Piszkos Fred kalandjaiból. Első ránézésre nekünk a látottakból kicsit Dargay Attila világa (Az erdő kapitánya, Szaffi, Vuk stb.) és egy számítógépes játék, a The Secret of Monkey Island képi világa köszön vissza. 

A címszereplő: Piszkos Fred. A Nagy Manipulátor, aki „mindig kavarja azzal a csavaros eszével”. (Fotó: facebook.com/Fateless57)

Fülig Jimmy (Fotó: facebook.com/Fateless57

A San Franciscó-i kocsma (Fotó: facebook.com/Fateless57)

A film hivatalos Facebook oldalát ide kattintva érheted el. A Piszkos Fred közbelép IMDb-oldalát ide kattintva nézheted meg. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek