7 évnél régebbi cikk

5 különleges forralt bor recept hideg estékre, melegen ajánlva
Fehérvár Médiacentrum fotója5 különleges forralt bor recept hideg estékre, melegen ajánlva

Beköszöntöttek a hideg napok, esték. Néhány vendéglátó egységben, már fellelhető az egyik leghangulatosabb téli ital: a forralt bor. Ha nem akarjuk a véletlenre bízni, hogy milyen minőségű borból szolgálják fel nekünk, otthon is elkészíthetjük nagyon egyszerűen, saját ízlésünknek megfelelően. Ehhez szeretnék mutatni nektek néhány különleges receptet.

Rozmaringos forralt bor rizlingből

(Fotó: pecsma.hu)

Hozzávalók: 2 üveg rizling, 120 ml víz, 5 evőkanál cukor, 2 citrom reszelt héja, 2 evőkanál szárított rozmaring, 60 ml méz.

Elkészítés: Melegítsük a vizet, de ne forraljuk fel, keverjük hozzá a cukrot, a mézet és a rozmaringot, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 10 percig lefedve. Ezután öntsük hozzá a bort, melegítsük újra, de ismét vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel. Adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni pár percet lefedve. Ezután szűrjük le és már kínálhatjuk is.

Narancsos-ánizsos forralt bor

(Fotó: karacsonyi.net)

Hozzávalók: 2 üveg vörösbor (legjobb, ha Cabernet veszünk), 6-7 evőkanál barna cukor, 1 rúd fahéj, 3 csillagánizs, 1 teáskanál szegfűszeg, 1 narancs héja.

Elkészítés: Hámozzuk meg a narancsot, lehetőleg hámozóval, mert csak a külső héjra lesz szükségünk, majd vágjuk apró csíkokra. Tegyük fel a bort főni, adjuk hozzá a cukrot, facsarjuk ki a narancs levét és öntsük hozzá, ezután tegyük bele a fűszereket és a narancs héját. Forraljuk fel, majd vegyük le a gázról, Tartsuk melegen egy órán keresztül, majd szűrjük le, és már tölthetjük is csinos kis bögrékbe.

Fahéjas-konyakos forralt bor

(Fotó: liekfon.com)

Hozzávalók: fél liter víz, 2 evőkanál cukor, 2 fahéjrúd, 2 üveg vörösbor, 120 ml konyak, 1 citrom héja

Elkészítés: Melegítsük fel a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a fűszereket, a citrom héját. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a bort is. Forraljuk fel, mehet hozzá a konyak, majd vegyük le a tűzről, szűrjük le, és már kínálhatjuk is.

Citrusos forralt bor

(Fotó: flickr.com)

Hozzávalók: 2 üveg vörösbor, 120 ml víz,100 gramm cukor, 1 narancs, 2 citrom,3 rúd fahéj, 12 szem szegfűszeg

Elkészítés: Melegítsük fel a vizet, de mielőtt felforrna, adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, majd a tűzről levéve pihentessük 10 percig. Ezután öntsük hozzá a bort, a karikára vágott narancsot és citromot, forraljuk fel, majd a tűzről levéve 10 percet hagyjuk állni és már fogyasztható is.

Szerecsendiós-szegfűszeges forralt bor

(Fotó: deutscheweine.de)

Hozzávalók: 3 üveg cabernet, 250 ml narancslé, fél teáskanál szerecsendió, fél teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, 2 evőkanál egész szegfűszeg, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál barna cukor

Elkészítés: A bort tegyük fel főni a fűszerek társaságában, gyakran keverjük meg, alacsony lángon főzzük, de mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről. Pihentessük 10 percig, ezután már kínálhatjuk is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek