7 évnél régebbi cikk

Tudod hanyadik napja van ma az évnek? Még ennyit kell aludni 2017-ig
Fehérvár Médiacentrum fotójaTudod hanyadik napja van ma az évnek? Még ennyit kell aludni 2017-ig

Minden év egy új kezdet. Az újrakezdés napja persze nem mindenkinél törvényszerűen december 31-én történik, hiszen vannak, akiknek a születésnap, másoknak egy évforduló jelenti az új időszak kezdetét. Azonban 2016-nak tagadhatatlanul a december utolsó napja jelenti a végét. Lássuk hát, mennyi van még hátra az évből, mennyit kell aludni 2017-ig!

Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a 2016-os esztendő sokunk életében a szokásosnál is komolyabb változásokat hozott. Ha csak a Jolie-Pitt háztartást vesszük valószínűnek tűnik a feltételezés, hogy már a két sztár is nagyon várja az új év kezdetét, hogy maguk mögött hagyhassák az idei esztendő viszontagságait. Na de mennyit kell még aludni az újrakezdésig, jelen esetben 2017-ig? 

A 2016-os év február 29. miatt szökőév volt, tehát 365 helyett 366 napból állt az esztendő. A mai nap, november 2. így tehát amellett, hogy a halottak napjaként jegyezzük a naptárban, 2016-nak a 307. napját jelenti. Gyors fejszámolás, ujjaink vagy éppen egy számológép segítségét igénybevéve végül kiderül, hogy szilveszterig még 59 nap van hátra, karácsonyig pedig mindössze 52-őt kell aludnunk. 

Ezek bizony elég sovány számok, szóval nem árt elkezdeni töprengeni a karácsonyi ajándékokon is, esetleg összeírni a beszerzendők listáját, megtervezni az ünnepet, ki, mikor és hova fog menni látogatóba, szabadságra. Aztán 59 nap múlva lezárhatjuk a 2016-os évet, hogy aztán teljes szívvel mondhassunk egymásnak sikerekben gazdag boldog új esztendőt.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek