7 évnél régebbi cikk

Fa Nándor a 19. helyen áll a földkerülő vitorlásversenyen
·Sportvitorlázás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFa Nándor a 19. helyen áll a földkerülő vitorlásversenyen
·Sportvitorlázás·Utolsó frissítés: undefined

Egy héttel a rajt után Fa Nándor a teljes táv egytizedét már megtette, jelenleg a 19. helyen áll a Vendée Globe mezőnyében. A székesfehérvári vitorlázó vasárnap haladt eddig a legjobban.

Nyolc nappal a rajt után Fa Nándor a 19. helyen áll a Vendée Globe-on. A világ legismertebb földkerülő vitorlásversenyén a székesfehérvári vitorlázó eddig az össztáv -  24 450 tengeri mérföld - közel egy tizedét tette meg, 2039 tenger mérföldet (kb. 3776 km). A Spirit of Hungary egyébként a leggyorsabb napján van túl: november 13-án, vasárnap 332 tengeri mérföldet (kb. 615 kilométer) tett meg. Ezen a napon mérték a hajó leggyorsabb sebességét, 14 csomót (kb. 26 km/h) is. 

Az első helyen jelenleg Alex Thomson áll, Hugo Boss nevű hajójával. A brit vitorlázó eddig 2675 tengeri mérföldet (kb. 4954 km) tett meg, így 636 tengeri mérfölddel (kb. 1178 km) jár Fa Nándor hajója előtt. A versenyzők pontos pozícióját ezen az interaktív térképen keresztül lehet nyomon követni.

A Vendée Globe november 6-án rajtolt 10 ország 29 versenyzőjével. A világ legkeményebbnek tartott földkerülő vitorlásversenyén a résztvevőknek egyedül, külső segítség igénybevétele és kikötés nélkül kell megkerülniük a Földet. A rekordot Francois Gabart tartja, akinek mindössze 78 napra, 2 órára és 16 percre volt szüksége, hogy megkerülje a Földet vitorlásával.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek