2018. február 21. szerda Eleonóra
Menü

Kovács Patrícia és Gryllus Dorka kapta a spanyol filmdíjat

Kovács Patrícia és Gryllus Dorka kapta a spanyol filmdíjat
Kovács Patrícia és Döbrössy Laura (Fotó: youtube.com)

November 22. és 27. között zajlott le a barcelonai Zoom Fesztivál díjkiosztója, melyen két magyar színésznő is kitüntetésben részesült. Kovács Patrícia és Gryllus Dorka a legjobb színészi alakításért járó elismertést a Félvilág című filmben nyújott teljesítményükért kapták.

A legjobb színészi alakításért járó díjjal jutalmazták szombat éjjel Kovács Patríciát és Gryllus Dorkát a barcelonai Zoom Fesztiválon. A két magyar színésznő Szász Attila: Félvilág című filmjében nyújtott alakításért kapta az elismerést - írja a librarius.hu. A rendezőtől ismerhetjük még A berni követ című filmet is. 

A 2015 végén debütáló Félvilág drámai története valós eseményeken alapul: az 1914-ben a budapesti Vízivárosban meggyilkolt kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait dolgozza fel. A bonyoldalom három nő, a kurtizán, annak komornája és a fiatal cselédlány között szövődik, mindezt csak tovább fokozva a kurtizán körül felbukkanó férfiakkal. Az egyszerre szenvedélyes és bizarr viszonyok és hatalmi játszmák vezetnek el végül a sokkoló és végzetes kifejleig. 

A híres és titokzatos történetben - ami az első világháború előtt hónapokig foglalkoztatta az embereket - Kovács Patrícia alakítja a főszereplőt, Mágnás Elzát, a szintén kitüntetett Gryllus Dorka pedig a bigott, konzervatív komornát. A filmben feltűnik még egy ígéretes tehetség, az Aranyéletből is ismert Döbrössy Laura, aki az ifjú cselédlányt formálja meg. A filmben, bár valós események és szereplők jelennek meg, természetesen nem minden egyezik a valósággal.

A magyar kosztümös thriller világpremierje 2015. szeptember 6-án volt Montrealban, premier előtti vetítésére december 8-án került sor a Cinema City MOM Parkban, a tévében december 30-án láthatta a közönség a Duna TV műsorán, februártól pedig az összes fővárosi és vidéki moziban játszották. A tavalyi bemutató óta a magyar filmet több kitüntetésben is részesítették, idén tavasszal bemutatták az amerikai Nashville Filmfesztiválon is, ahol szintén két díjat nyert: Gryllus Dorka a színészi alakításáért járó elismerést kapott, a filmet közönségdíjjal jutalmazták. 

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • OKF: nincs járhatatlan út, ezer fogyasztónál nincsen áram
  OKF: nincs járhatatlan út, ezer fogyasztónál nincsen áram
 • Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja - fehérvári megemlékezés
  Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja - fehérvári megemlékezés
 • Mátyás király-emlékév - pénteken lesz a nyitórendezvény Székesfehérváron
  Mátyás király-emlékév - pénteken lesz a nyitórendezvény Székesfehérváron
 • Magyar Idők – fehérvári leletek - sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét
  Magyar Idők – fehérvári leletek - sikeresen azonosították az Árpád-háziak DNS-ét