7 évnél régebbi cikk

Sálakat látsz a fákon karácsonykor? Kövessük Fehérváron is a kezdeményezést!
Fehérvár Médiacentrum fotójaSálakat látsz a fákon karácsonykor? Kövessük Fehérváron is a kezdeményezést!

A hőmérséklet egyre drasztikusabban csökken, a szívekben azonban karácsony közeledtével egyre több a melegség. Ezt bizonyítja az a kezdeményezés is, ami Amerikából indult útjára, és azóta a világ több országának fáján és villanyoszlopán sálakat látni. Ez persze jóval többről szól, mint a dizájnról.

Az amerikai Indiana állambeli Seymurból indult el a kezdeményezés egyházi és iskolás csoportok részvételével. Nemsokára a többi államból is csatlakoztak a segíteni vágyók, míg végül az államokon kívül is terjedni kezdett az ötlet. Mi a Szeretem Székesfehérvárt Facebook-csoportból értesültünk a dologról, és úgy gondoljuk, városunkban is érdemes lenne követni ezt a kedves akciót.

Az ötlet lényege, hogy az emberek régi vagy nem használt sálaikat kötik a fákra és villanyoszlopokra, hogy a hajléktalan emberek is némi melegségre leljenek a hideg idő és a karácsony közeledtével. A meleg sálakat, amik a városi és utak menti fákon is megjelenhetnek, bárki elviheti, hogy így védekezzen a fagyos idő ellen - írja a hirmagazin.hu.

A jótékonysági akció résztvevői a sálakkal együtt üzeneteket is hátra hagyhatnak a rászorulóknak. Az egyik sál mellett például a következő pár sor szerepelt: "Kérlek vigyél magaddal, hogyha fázol! Melegedj fel! Minden jót neked!"

Egy sál nálad már lehet, hogy csak porfogóként, vagy éppen zacskó-tömítőként funkcionál - hiszen valószínűleg minden második évben veszel egy újat -, másoknak viszont életmentő lehet. Szóval túrd fel a szekrényedet és az egyik, már évtizedek óta nem használt sáladdal kösd át  a fehérvári belváros egyik fáját, hogy akinek szüksége van rá, az könnyűszerrel megtalálhassa a fagy idején.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek