7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Coca-Cola karácsonyi karaván, Hógömb-készítés, Ignite-koncert, és mozikban a Hivatali karácsony
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Coca-Cola karácsonyi karaván, Hógömb-készítés, Ignite-koncert, és mozikban a Hivatali karácsony

A harmadik gyertyát gyújtjuk meg ezen a hétvégén - tejóég már csak két hét karácsonyig! -, így a fehérvári programok között ismételten lesznek adventi programok. Ezentúl lesz Ignite-koncert a Fezen Klubban a magyar származású énekessel, a Fehérvár Pagonyban készíthetsz saját hógömböt, pénteken a Coca-Cola karácsonyi karaván programjai várnak a Velence Korzón, a mozikban pedig jön a rendhagyó karácsonyi film, a Hivatali Karácsony. A programok közé még belevettünk most is egy sporteseményt, egy bűvész műsorát, és egy izgalmasnak ígérkező karácsonyi vásárt. Na lássuk.

Velence: Coca-Cola Karácsonyi karaván
Mikor? december 9., péntek 15:00-20:00
Hol? Velence Korzó

Már meg is jelent lelki szemed előtt a Coca-Cola ikonikus reklámja? Akkor most magad is részese lehetsz az élménynek. Pénteken 15 órától kezdődtek a Coca-Cola karácsonyi karaván programjai a Velence korzón, melyen az izgalmas műsorok 20 óráig követik egymást. A Pop-up Store-ban beszerethetsz Coca-cola relikviát, fotózkodhatsz a Mikulással, lesz egy óriás hógömb, aminek bemehetsz a belsejébe, valamint egy minikamion szintén fotózkodás céljából, a gyerekeknek bábszínház, 19 órától pedig Király Viktor ad koncertet a karácsonyozóknak. Erre csak egyet lehet mondani: ünnepelj ma velünk! A program pontos részleteit a Facebookon keresd. 


Koncert: Ignite

Mikor? december 10., szombat 19:00-23:59
Hol? Fezen Klub

Az Ignite egy kaliforniai melodic hardcore/punk rock együttes, 1993-as megalakulásuk után az áttörést a 2000-es A Place Called Home című albumuk jelentette. És most jön a csavar: a zenekar frontembere a magyar származású Téglás Zoltán, általa pedig magyar népzenei motívumok is fel-felcsendülnek a zenéjükben! A frontemberrel beszélgettünk a Fehérvárra jön a magyar rocker, aki Kaliforniában lett világsztár - Interjú Téglás Zolival, az Ignite énekesével című cikkünkben, a koncert jegyekről és programról pedig a Facebook-eseményen informálódhatsz.


Kreatív: Hógömb-készítés

Mikor? december 11., vasárnap
Hol? Fehévár Pagony

A karácsony közeledtével egyik kedvenc időtöltésed a különféle csecsebecséket áruló boltokban a hógömök vadászata? Esetleg már kész gyűjteményed van, mert minden évben veszel egyet? Most felejtsd el a boltokat, hiszen a Fehérvár Pagonyban magad készítheted el a saját, személyre szabott hógömbödet. Bár a program elsősorban gyerekeknek van meghirdetve, valószínűleg a felnőttek is szívesen kipróbálnák ezt az izgalmas foglalkozást. Hozz magaddal egy befőttesüveget és esetleg egy-két figurát, hogy saját ízlésednek megfelelő, a képen láthatóhoz hasonló hógömböt készíthess. Ráadásul micsoda szép karácsonyi ajándék lehet belőle! Az esemény további részleteit a Facebookon találod. 

(Fotó: Facebook)

Vásár: KreAlba karácsonyi vásár
Mikor? december 10., szombat 10:00
Hol? Romkert

Kézzel készített ékszerek, kerámiaedények, használati és dísztárgyak. Karácsonyi hangulatú kézműves vásárral készül a KreAlba, amin a környékbeli képzőművészek dizájn-teremtő célú alkotásait lehet megvásárolni. És persze még inkább megérezni a karácsonyi hangulatot, hiszen immáron a harmadik adventi gyertyát gyújtjuk meg ezen a hétvégén. Egyszóval: karácsonyi ajándékvadászat indul! A pontos helyszín a vásár Facebook eseményén található.

(Fotó: székesfehérvár.hu)

Ünnep: Fehérvári advent
Mikor? december 10-11., szombat-vasárnap
Hol? Belváros

A hétvégén meggyújthatjuk a harmadik gyertyát az adventi koszorún, mind otthon, mind pedig Fehérvár belvárosában. És jöhet a hirtelen felismerés: tejóég, már csak 2 hét karácsonyig! Fehérvár erre az alkalomra is számos zenés műsorral, gyerekprogrammal és kézműves foglalkozással készül. A gyertyagyújtásra  szombaton 16 órakor kerül sor, este pedig folytatódik az ünnepi fényfestés a Hotel Magyar Király előtti téren valamint a Városháza díszudvarán és a Zeneiskola homlokzatán. A részletes program a harmadik adventi hétvégéről, a szombatiról és a vasárnapiról a Facebook oldalon található.

A 2014-es adventi gyertyagyújtás (Fotó: szekesfehervar.hu)

Sport: Alba-MÁV-Előre vs. Dabas KC VSE
Mikor? december 10., szombat 18:00
Hol? VOK Sportcsarnok (Berényi utca 72-100.)

Erre a hétvégére egy NB1-es kézilabda mérkőzéssel készültünk, melyen az Alba-MÁV-Előre férfi kézilabdacsapat csap össze a Pest megyei Dabas KC játékosaival. A fehérvári férfi kézilabdások idei teljesítménye nem mondható kimagaslónak. Az NB1-es kézilabda mérkőzések felénél tartunk, de a Csurgói KK elleni erős kezdés után a fehérváriaknak nemigen sikerül kiharcolni további győzelmet. Tizenegy meccs után így jelenleg a tabella utolsó előtti, 13. helyén szerepelünk, ezzel ellentétben a Dabas csapata az első hellyel büszkélkedhet. Bár még hátra van 14 mérkőzés, az Alba-Máv-Előre csapatának elkelhet az ösztönzés. Az első mérkőzésről készült összeállításunkat az alábbi videóban tekintheted meg.


Gyerek: Mágus a Célpontban! Badár Tamás bűvész műsora
Mikor? december 11., vasárnap 14:30-15:30
Hol? Célpont Játszóház

Húzz egy kártyát a pakliból, gondolj egy lapra, mondj egy számot 1-től 5-ig. Ez volt az? És igen, tényleg ez volt. Ilyen és ehhez hasonló meglepetésekkel készül az ifjú bűvész, Badár Tamás, aki ezen a hétvégén Fehérváron, a Célpont Játszóházban ad műsort a gyerekeknek. Legyél résen, hátha kifürkészed a trükköt. Ha pedig nem, akkor is lesz min töprengeni, hazafelé menet. Tuti, hogy a kabátja ujjába, az asztal alá, a füle mögé rejtette azt a lapot! Az esemény további titkairól viszont leránthatod a leplet a játszóház honlapján.

 


Mozi: Hivatali karácsony

bemutató: december 8.
Hol? Barátság mozi, Cinema City Alba

Egy rendhagyó karácsonyi film zúz a mozikban, ez pedig nem más, mint a Hivatali karácsony. Ez a filmremek bizony nem a békés ünnepről, a karácsonyfa tövében összeboruló szerelmesekről, vagy egy kedves és mulatságos családi történetről szól. Nem bizony. Ebben a karácsonyi filmben benne van minden, amit nem feltétlenül kötnénk össze az ünnepi hangulattal: munkahely, kollégák, a kirúgás veszélye, az ez ellen való szervezkedés, és egy őrült karácsonyi buli, ahol minden van, csak éppen csokilikőr és szaloncukor nincs.   

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek