7 évnél régebbi cikk

Kisfaludból élő adventi naptárat csinálnak a lakói
Kisfaludból élő adventi naptárat csinálnak a lakói

Mire való egy ablak decemberben, ha nem arra, hogy adventi kalendáriumot csináljanak belőle? Egy maroknyi kisfaludi épp ezt találta ki és a többiek csatlakoztak hozzájuk. Ha igazán szívmelengető dolgot akarsz látni idén karácsonykor, mindenképpen sétálj egyet valamelyik este Kisfaludon.

December 1-jén kezdték az adventi kalendárium ablakainak nyitogatást Kisfaludon is - csak egy kicsit másképp. A helyiek ugyanis úgy döntöttek, hogy a hónap első napjától egészen december 23-ig minden nap egy másik ház ablakán tüntetik fel a klasszikus adventi kalendárium éppen aktuális számlálóját. Szenteste pedig az addigi összes szám az ablakokon egyszerre világít majd. 

Mivel senki nem tudja - a szervezőkön kívül persze -, hogy mikor melyik ház ablakában tűnik fel a következő szám, ezért a helyiek is izgatottan sétálgatnak esténként a településen, hogy felfedezzék: ki és hogyan oldotta meg a sorban következő adventi kalendáriumi napot. Az ünnepig hátralévő időben mindenképpen ajánlott program egy jó kis téli esti séta a kedves kis településen, ahol a művelődési ház előtt egy meseszép fából és szalmából készült jászol, és egy hatalmas karácsonyfa is várja az érdeklődőket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek