7 évnél régebbi cikk

Napos és enyhe időt tartogat a hétvége - egészen vasárnap délutánig
Fehérvár Médiacentrum fotójaNapos és enyhe időt tartogat a hétvége - egészen vasárnap délutánig

A hétvégi időjárás kedvez a kültéri programoknak: Fehérváron és Fejér megyében változóan felhős, de alapvetően napos és enyhe időre számíthatunk, egészen vasárnap délutánig. Réteges öltözködés nem árt, a kesztyűt azért tartsd magadnál - december van! - esernyőre viszont előreláthatóan nem lesz szükség.

A hétvégén változóan felhős, de alapvetően napos idő várható Fehérváron és környékén, csapadék egyik nap sem lesz jellemző. A nyugatias irányú szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, vasárnap késő délutántól azonban jelentős szélerősödésre lehet számítani északnyugati irányból, este akár egy-egy viharos (60-70 km/h) széllökés is lehet. Napközben a 7-8 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála.

Hazánk nagy részén szintén kisüt a nap a hétvégén, bár ez a napsütés nem lesz zavartalan, főként az északkeleti megyékben lehetnek tartósan ködös, felhős tájak. Vasárnap hajnalban elsősorban északkeleten és néhány délnyugati megyében képződhet köd. A szél vasárnap délutántól erősödik, leginkább a középső tájakon, addig viszont gyenge lesz a légmozgás. Éjjelente fagypont körül alakul a hőmérséklet, napközben pedig 5 és 9 fokra számíthatunk, de északkeleten ennél kicsit hűvösebb, nyugaton, délnyugaton viszont akár egy-két fokkal melegebb is lehet.

Szombaton gyenge meleg-, vasárnap délutántól erősödő hidegfronti hatásra készülhetnek az arra érzékenyek.

Kontinensünk nagyobb részén is alapvetően napos az idő, igaz ez főként Dél-Európára, ahol szinte zavartalanul süt a nap és napközben helyenként még a 15-16 fokot is eléri a hőmérséklet. Enyhe, ám kissé szeles az idő Nyugat-Európa partjainál is, csapadék viszont inkább csak a Brit-szigetek térségében jellemző. A nagy hidegek egyelőre elkerülik Európát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek