7 évnél régebbi cikk

Napos szombat, felhősebb vasárnap Fehérváron és környékén
Fehérvár Médiacentrum fotójaNapos szombat, felhősebb vasárnap Fehérváron és környékén

Advent utolsó hétvégéjén is előbújik a nap, főként szombaton, az esernyőt pedig nyugodtan otthon lehet hagyni, mert ezúttal sem lesz rá szükség. Meleg ruhára viszont annál inkább, mivel főleg éjjelente kemény mínuszokra lehet számítani.

Szombaton többnyire napos, vasárnap viszont már felhősebb időre készülhetünk Székesfehérváron és környékén, csapadék vasárnap estig nem valószínű. Nagy kiterjedésű, tartós ködtakaró kialakulása nem valószínű a térségben, de kisebb körzetekben előfordulhatnak ködfoltok, esetleg zúzmarával kísérve. Akik autóba ülnek vezessenek óvatosan. A nyugatias szél gyenge vagy mérsékelt marad. Éjjel -3, és -5 fok körüli legalacsonyabb hőmérsékletek várhatóak, így érdemes rétegesen felöltözni és a sapka, sál, kesztyű is jó, ha kéznél van. Napközben szombaton +2, +3, vasárnap viszont akár +5 fok is lehet.

Hazánkban változóan felhős, csapadékmentes idő várható a hétvégén. Éjjel több helyen kialakulhat sűrű köd, melynek egy része, illetve a belőle képződő rétegfelhő napközben is megmaradhat. Erre nagyobb esély a keleti, délkeleti tájakon van. A légmozgás általában gyenge marad, inkább csak a hegyvidékeken élénkülhet meg a szél. Az éjszakák fagyosak lesznek, általában -2 és -8 fok közé hűl a levegő, de a hóborította tájakon akár -10 fok alá is benézhet a hőmérő higanyszála. Napközben viszont a tartósan ködös, párás vidékeket leszámítva mindenhol pozitív hőmérsékleteket mérhetünk. Fronthatás nem lesz, de a frontra különösen érzékenyeknél jelentkezhetnek a melegfrontnál jelentkező tünetek: fejfájás, tompuló reflexek, fáradékonyság.

Európa középső területein többnyire csendes, hol napos, hol párás, ködös idő van jellemzően fagypont körüli hőmérsékletekkel, Nyugat-Európában ennél enyhébb az idő, nem ritka a 10 fok sem, viszont itt több a felhő és eső is több helyen esik. Igazán hideget csak Oroszországban találunk, ahol viszont előfordulnak éjszakánként -20 fok alatti hőmérsékletek is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek