7 évnél régebbi cikk

Riasztás az ónos eső miatt! - Fejérben elsőfokú figyelmeztetés van érvényben
·Időjárásónos eső·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaRiasztás az ónos eső miatt! - Fejérben elsőfokú figyelmeztetés van érvényben
·Időjárásónos eső·Utolsó frissítés: undefined

Több észak-dunántúli járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt a meteorológiai szolgálat vasárnap este. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap éjfélig érvényes veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést - írja a met.hu. Szintén az ónos eső veszélye miatt Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A met.hu szerint hétfő kora hajnali órákig több hullámban vegyes halmazállapotú csapadék érkezik. A Dunántúl nyugati, délnyugati felében eleinte ónos eső, fagyott eső, majd északkelet felől egyre inkább hó valószínű. Az ország egyéb részein továbbra is kialakulhat hószállingózás, kisebb havazás.

A Dunántúl északnyugati részein (elsősorban Győr-Moson-Sopron megyében) az elkövetkező 1-3 órában nem zárható ki, hogy az ónos eső mennyisége elérje vagy esetleg meghaladja az 1 millimétert, majd ezeken a részeken is a szilárd halmazállapot valószínű. A Dunántúl északi felében (az ónos esővel már nem érintett részein) kis területen akár pár centiméternyi hó is hullhat. A Dunántúl délnyugati felében kis mennyiségű ónos eső valószínű.

A magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken továbbra is zúzmarás köd várható - tették hozzá.

Hétfőn a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű - írta a meteorológiai szolgálat.

(MET/MTI)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek