7 évnél régebbi cikk

Újabb felújítási munkálatokat fejeztek be a székesfehérvári vasútállomáson
Fehérvár Médiacentrum fotójaÚjabb felújítási munkálatokat fejeztek be a székesfehérvári vasútállomáson

Tavasszal adták át a székesfehérvári vasútállomás megújult épületét, azonban a felújítások továbbra is folynak. A mostani beruházás során megújult a vasúti pálya és a biztosítóberendezések.

Tavasz végén-nyár elején adták át a fehérvári vasútállomás felújított épületét, és a nyár tiszteletére akkor mi is körülnéztük, melyek A legjobb vonatos kirádulások a megújult fehérvári állomásról. Azóta már azok, akik gyakran veszik igénybe a vasút szolgáltatásait már hozzászokhattak az állomás modern és letisztult belső tereihez, a színes üvegablakhoz, melyen keresztül árad be a fény és persze a már olajozottan működő közlekedésre az aluljárókon keresztül a vágányokhoz.

A munkálatok azonban nem értek ezzel véget. A mai nap folyamán átadták a megújult vasúti pályákat és a huszonegyedik századi biztosítóberendezést, melyek összehangolják a vonatok közlekedését és ezáltal biztonságosabbá is teszik a forgalmat.  Az állomáson ezentúl új felsővezetéki hálózat létesült, zajvédő fal épült a Mártírok útja felől, és további modern berendezéseket létesítettek a biztonságosabb és kiegyensúlyozottabb közlekedésért. 

A székesfehérvári vasúti csomópont korszerűsítésére legutóbb 1954-ben került sor, így az elöregedett a vágányhálózatra és a biztosítóberendezésekre is ráfért a modernizálás. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek