7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: dumaszínház, jótékonysági estély és Pattaya
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: dumaszínház, jótékonysági estély és Pattaya

Általában január első hétvégéje unalmas, álmos, fázós, otthonmaradós. Fehérváron úgy néz ki, hogy ez nem így alakul. Összeszedtük a hét legjobb csinálnivalót, amivel mindenki lekötheti a felesleges energiáit péntektől vasárnap estig. Kisállat kiállítás, hokimeccs, vicces francia mozifilm, jótékonysági estély és stand-up comedy is szerepel a kínálatban.

Estély: VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estély - Miklósa Erika közreműködésével
Mikor?: Január 7., szombat, 19:00
Hol?: Hotel Magyar Király

A belépő 40.000 forint, de ennek minden fillérjét a a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztályának támogatására fordítják. Ez talán az estély legfontosabb része. A programban szerepel egy exkluzív, többfogásos vacsora és jótékonysági borárverés Miklós Csabi vezetésével. Az est háziasszonya, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, a műsort Lengyel Zsófia paratriatlonista konferálja. A Fehérvár TV beszámolója a tavalyi rendezvényről:

Stand-up comedy: Dumaszínház: Szex és más tabutémák (Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter)
Mikor?: Január 6., péntek, 19:00
Hol?: Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza

Dumaszínház in da city. A srácok már megint itt vannak, hogy ezen a jeges péntek estén szórakoztassák a várost. Legrosszabb esetben is arcunkra fagy majd a mosoly. Mondjuk ez kizárt, mert Felméri elképesztő világlátása és lassúsága, Csenki természetéből fakadó furcsasága és hanghordozása és Benki kíméletlen konkrétumai biztosan ennél többet is kifacsarnak a rekeszizmokból. Aki nem hiszi, járjon utána pénteken este a Művészetek Házában.

Családi: Vízkereszt és a karácsonyfa leszedése
Mikor?: Január 6., egész nap
Hol?: otthon

Te lemész a ház elé, én kidobom az ablakon. Mehet? Nem jön senki? Dobom! Dobjad! Nem jön senki. - Egy igazi családi program a karácsonyfa leszedése, a díszek visszacsomagolása és az egész móka csúcsa: az égősor visszatekerése úgy, hogy majd a következő karácsonykor könnyebb legyen kibontani és ne keveredjen össze a zsinór. (Nem lesz könnyebb kitekerni, össze fog keveredni és senki nem fog emlékezni, hogy januárban hogyan tekertük össze.) Hagyományosan január 6-án szedjük le a karácsonyfát, ezzel ér véget a karácsonyi ünnepkör és ekkor kezdődik a farsang. Persze mindig vannak hardcore versenyzők is (jellemzően 10 év alatti kisgyerekkel), akiknél még februárban vagy akár márciusban is áll a karácsonyfa a lakásban. Nekik (is) ajánljuk elsősorban ezt a videót, amin a végsőkig kiszárított fenyő lakásból történő eltávolítása előtti nélkülözhetetlen műveletet szemléltetjük:

Sport: Fehérvár AV19-HC Bolzano Südtirol
Mikor?: Január 6., péntek, 19:15
Hol?: ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Felemás Winter Classic meccsek után az évkezdés is hasonlóra sikerült: egy vereség, egy győzelem. Ha a sormintát nézzük, akkor a 2014-es bajnok ellen most vereség következik - de egyszer minden sorozat megszakad. Péntek este jön tehát a Bolzano, mi viszont a rájátszért harcolunk. Papíron az esélyesek nem mi vagyunk, de a jobbak igen.

Kiállítás: Galamb és kisállat kiállítás
Mikor?: Január 7-8., szombat-vasárnap
Hol?: Volán Sportcsarnok

Egy jóféle hétvégi családi programhoz kell mondjuk 60 fajta kisállat, lehetőleg minél több példány, kb. 600. Legyenek köztük galambok, nyulak, mindenféle baromfi és díszmadarak. A jó helyszín adott, már csak közönség kell, ők pedig jönni fognak családostul, mert ha január eleje, akkor Galamb és kisállat kiállítás Fehérváron. Tavaly ilyen volt, idén meg még ennél is jobb lesz: 

Mozi: Pattaya
Mikor?: Január 5-től
Hol?: Cinema City Alba

Csak megcsinálták a franciák is a saját Másnaposok feldolgozásukat - az előzetes alapján legalábbis. A filmben lesz minden, ami a 16 éven felüliek popcorn-szagú szórakozásához kell: szerencsétlenkedő jóbarátok, szexi lányok, akik fiúk (vagy fordítva), erotikától fülledt tengerpart és egy törpe. Ha valakinek fájnak a fingós-böfögős poénok, akkor ez biztosan nem az ő filmje. A többiek viszont egy - remélhetőleg - soha vissza nem térő 100 percet tölthetnek el Thaiföld egyik legszebb, legbulisabb és persze legszexisebb városában.

Könyv: Jo Nesbø: Hóember
Mikor?: Bármikor
Hol?: Bárhol

Hétvégére állítólag beköszönt a cidri, úgyhogy legális program az otthon maradás is. Ilyen helyzetben az egyik legjobb tevékenység bekuckózni egy puha, meleg takaró alá, magunkhoz venni valamilyen forró italt (habos kakaót vagy napközisre ízesített citromos teát javasolnék) és egy jó könyvet. Utóbbi legyen mondjuk egy régebbi darab: a Hóember. A norvég krimiszerző, Jo Nesbø talán legkedveltebb regényéből a filmváltozat idén ősszel kerül mozikba, addig azonban bőven van idő elolvasni a könyvet. Ez egy tipikusan egy hétvégés könyv, pláne azoknak, akik bírják a krimiket. A történet szerint egy sorozatgyilkos minden évben az első hóesésnél lecsap és meggyilkol egy nőt. A helyszínen pedig felépít egy hóembert. Ha ez a sztori nem annyira jön be (hidd el, kár, mert tényleg nagyon jó!), akkor itt találsz további téli estés ajánlatokat tőlünk: Könyvet a fa alá, avagy lesz mit olvasni a hosszú, téli estéken is


Mikor?: Bármiko
Hol?: Bárhol
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek