7 évnél régebbi cikk

Minden ágyat kicserélnek a gyerekosztályon: 10 millió jöhetett össze a Jótékonysági Estélyen
Fehérvár Médiacentrum fotójaMinden ágyat kicserélnek a gyerekosztályon: 10 millió jöhetett össze a Jótékonysági Estélyen

Mintegy kétszáz támogató jegy kelt el az idei székesfehérvári Jótékonysági Estélyre. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 8 millió forintot biztosan sikerült összegyűjteni a kórház gyerekosztályának. Minden ágyat kicserélnek az osztályon.

Előzetesen az volt a terv, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztályának összes ágyát ki tudják cserélni az Adventi Jótékonysági Futás és a januári VI. Jótékonysági Estély bevételeiből. 

– Nagyjából kétszáz támogatói jegy kelt el elővételben az estélyre, ezek már biztosan fedezik az előzetesen kitűzött célt. Úgy számoltunk, hogy az osztály összes ágyának kicserélésére körülbelül 5 millió forintot kell közösen összegyűjtenünk a felajánlásokból - mondta Cser-Palkovics András, városunk polgármestere az estély előtt.

Cser-Palkovics András (Fotó: Simon Erika)

A Hotel Magyar Királyban tartott szombat esti rendezvényre 40 000 forint volt a támogató jegy ára, így ez mintegy 8 millió forintos bevételt jelent, amihez jönnek még az Adventi Jótékonysági Futás felajánlásai, azaz további néhány százezer forint. 

– Az a kellemes gondunk van, hogy kitaláljuk: a várható összes felajánlásból az ágyak cseréjén kívül hogyan tudjuk még tovább segíteni az Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztály munkáját - folytatta Cser-Palkovics András. 

Az estélyen jótékonysági borárverést is tartottak Miklós Csabi, borász  irányításával. Ennek bevétele 2 560 000 forint lett, így az Adventi Jótékonysági Futás és a Jótékonysági Estély összbevétele becsléseink szerint végül meghaladta a 10 millió forintot.

A Jótékonysági Estélyen fellépett a rendezvény ötletgazdája és háziasszonya, Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnő és a Vox Mirabilis Kamarakórus Kökény Tamás, nagybőgős közreműködésével.Az est zenei programját a Cserta Band(a) zárta.

Miklósa Erika és a Vox Mirabilis (Fotó: Simon Erika)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek