7 évnél régebbi cikk

Influenzajárvány van Magyarországon
Influenzajárvány van Magyarországon

Az elmúlt héten átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma Magyarországon, ezért hivatalosan is influenzajárvány van - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.

16 ezerre nőtt, azaz a megelőző héthez viszonyítva emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, ezért szerdán az OEK szerdán bejelentette, hogy influenzajárvány van az országban.

A betegek több mint 40 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, csaknem 30 százalék a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott. A megbetegedettek mintegy 16 százaléka gyermek, 14 százalékuk pedig 60 éven felüli volt. Az orvoshoz fordulók aránya Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar megyében volt a legmagasabb. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedést tíz területen (Budapesten, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyében) diagnosztizáltak.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) OTH információi szerint az influenzás megbetegedések halmozódása miatt eddig négy egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat. Az érintett intézmények közül egyik sem Fejér megyében található.

(MTI)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek