7 évnél régebbi cikk

A hétköznapi ember csodái: People are Awesome
·Kultérdekesség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaA hétköznapi ember csodái: People are Awesome
·Kultérdekesség·Utolsó frissítés: undefined

Ha van négy perced és igazán érdekel, hogy milyen is volt 2016, akkor itt van egy videó róla. A People are Awesome szerkesztői az elmúlt évi termésből válogatták össze, hogy milyen látszólag lehetetlen dolgokra is voltak képesek a világ névtelen sztárjai.

2016-ban már erősen érezhető volt, hogy az internet új sztárokat szül: a hétköznapi embereket. Ha csak visszagondolunk arra, hogy mondjuk a saját Facebook üzenőfalunkon hány híres emberes videó vagy cikk jelent meg, akkor minimum partiban volt ezek számával néhány ilyen-olyan szituációban szerencsétlenkedő ismeretlen átlagember, vagy vicces helyzetekbe keveredő idegenekről szóló cikkek, fotók. A helyzet az, hogy szépen lassan az internet bebizonyítja, hogy a hétköznapi emberek legalább annyira érdekesek tudnak lenni, mint a villantó, bulizó sztárok többsége. Akár azt is mondhatnánk, hogy 2016 igazi celebje az átlagember lett.

Jó, ez azért még erős túlzás, de talán egy-két év múlva már nem lesz az. Az egyszeri júzerek ugyanis egyre inkább az olyan élményeket (is) keresik az interneten, ami velük is megtörténhet, ahol ők is ott lehetnének. Ezt a trendet ismerte fel - nagyon helyesen - 2014-ben a brit Jukin Media és megalapította a People are Awesome (Az emberek nagyszerűek) nevű oldalt. Ahogy ők fogalmaznak: "ez a honlap azoknak készül, akik szeretik feszegetni a saját teljesítőképességük határait,  és meg szeretnének valósítani látszólag lehetetlen dolgokat is."

A koncepció pedig roppant egyszerű: bárki beküldheti a saját videóját a megadott elérhetőségekre, csak legyen a videóban valami nagyon szokatlan, már-már valóban emberfeletti mutatvány. Valami olyan, amire tényleg mindenki felkapja a fejét, egy igazi WOW!-élmény. A dolog működik: a People are Awesome Facebook oldalán naponta több tematikus poszt is megjelenik, amik pár percre kiragadják az átlagosnál is átlagosabb embereket az éppen aktuális munkanap pöcegödréből. Vagy ki tudja, lehet, hogy valaki épp innen kap inspirációt valami még lehetetlenebb dolog végrehajtásához. 

Hogy értsük, miről is van szó pontosan, itt van egy négy perces válogatás 2016 legjobb videóiból:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek