7 évnél régebbi cikk

A fehérvári kung-fu mester ezúttal alkarral tört szét négy baseball-ütőt
Fehérvár Médiacentrum fotójaA fehérvári kung-fu mester ezúttal alkarral tört szét négy baseball-ütőt

Hegedüs Ferenc az alkarjával tört szét négy baseball-ütőt az Alba Regia Sportcsarnok konditermében. A töréstechnikájáról ismert fehérvári kung-fu mester egy május végi rekordkísérletre készül.

Van, aki szombat délben húslevessel és rántott hússal múlatja az időt, Hegedűs Ferenc inkább baseball-ütőket aprít fel a puszta kezével. A Fehérváron időről-időre hajmeresztő rekordkísérletekkel jelentkező kung-fu mester ezúttal is az Alba Regia Sportcsarnok edzőtermét választotta helyszínnek. A cél négy baseball-ütő alkarral történő szétzúzása volt. Mindez a gyakorlatban sikerült:

– Soha nem próbálom el a töréseket, tehát nem törtem el otthon tegnap négy ütőt - mondta el az fmc.hu kérdésére Hegedűs Ferenc. - A kezemet, a csontjaimat betonoszlopok ütésével edzem. Amikor odaállok a baseball-ütők elé, pontosan tudom, hogy el fogom őket törni. Máskülönben nem járnék sikerrel.

A fehérvári kung-fu mester alkarja néhány perccel a sikeres kísérlet uán így nézett ki (Fotó: fmc.hu)

Hegedűs Ferenc elmondta, hogy mindez csak a felkészülésének egyik, de nagyon fontos állomása egy tavaszi bemutatóra.

– Május 29-én szeretnék 14 baseball-ütőt eltörni, erre készülök most minden erőmmel. Mivel a rendezvényt még javában szervezzük, zajlanak a megbeszélések, ennél pontosabb információkkal csak néhány hét múlva szolgálhatok. Ami biztos: ha sikerül a májusi kísérlet, az világrekord lesz.

A fentiek alapján biztosan sikerül majd, hiszen elég tudni, hogy nem vall kudarcot, és menni fog a törés. Meg azért kell gyakorlás is. A biztonág kedvéért Hegedűs Ferenc és mi is azt üzenjük, hogy aki ezek után kedvet kapott alkarral felaprítani valami éppen a keze ügyébe kerülő tárgyat, semmiképpen ne tegye: arra a 10 másodpercre, amit a fenti videóban láttunk, a kung-fu mester körülbelül másfél millió betonoszlop-ütéssel készült fel.

Ha nem így tette volna, és nem lett volna megfelelően felkészítve, megerősítve az alkar csontja, most nem a baseball-ütők töréséről számoltunk volna be.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek