7 évnél régebbi cikk

Vajon miben jobb a Városi Diákgála a Got Talent show-jánál?
Fehérvár Médiacentrum fotójaVajon miben jobb a Városi Diákgála a Got Talent show-jánál?

Egyrészt abban, hogy a gálán nincs zsűri, mindenki nyertes. Másrészt abban, hogy a Városi Diákgála 20 éve folyamatosan műsoron van. Na, ezt übereld, te nagyon kitalált tehetségkutató!

A Városi Diákgála ötlete a Bugát Pál középiskola egyik tanárának a fejéből pattant ki 20 évvel ezelőtt. Azóta része ez a rendezvény Székesfehérvár kulturális- és diákéletének. Egyszer (de lehet, hogy kétszer) még én is a gála házigazdája voltam, plusz ilyen furcsa, Slam Poetry-hoz hasonló Slam Prose(?) dolgokban utaztam. (Bár nem vagyok biztos benne, hogy ilyen Slam létezik, igazából csak most találtam ki. UPDATE: megnéztem Google-ben. Létezik.) És nemcsak utaztam, de utazom is, a 20. jubileumi előadásra is készültem valamivel.

Nem rólam szól viszont ez az este, sőt, jószerivel tánc és ének lesz, no meg móka és kacagás, szavalat és citera, légtorna és mazsorett. Meg persze két évtized nosztalgia. Úgy indult ugyanis ez az egész, hogy a Bugát szeretett volna minél több diákot megnyerni magának még a középiskolás felvételik előtt. Ezt pedig ugye a legkönnyebben úgy lehet elérni, ha az iskola csinál valami olyat, amit más nem. Így vetődött fel egy olyan rendezvény ötlete, ahol teret kapnak a tehetséges tanulók.

Hamar híre ment aztán a diákgálának és mivel igény is mutatkozott az évenkénti megrendezésre, hagyománnyá lett ez a január végi kis kulturális dzsembori, amelyen idén is több tucat fellépő mutatja meg magát két felvonásban. 

Belépő nincs, a Művészetek Háza színháztermének befogadóképessége azonban véges, úgyhogy jó lesz igyekezni!

A XX. Városi Diákgála 17 órakor kezdődik a Művészetek Házában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek