7 évnél régebbi cikk

Szeretnél 10 évig havi bruttó 1,8 milliót keresni? Itt a lehetőség!
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzeretnél 10 évig havi bruttó 1,8 milliót keresni? Itt a lehetőség!

A HungaroControl ugyanis munkatársakat keres légiforgalmi irányító munkakörbe. Ez pedig az ország legjobban fizetett állása: 2015-ben átlag havi bruttó 1,8 millió forintot lehetett keresni ebben a munkakörben. Az előzetes jelentkezéshez pedig csak néhány követelménynek kell megfelelni.

"Légy a repülők karmestere! Szereted a kihívásokat? Úgy érzed, nem vesznél el egy hipermodern irányító központ képernyőinek rengetegében sem? El tudod képzelni, hogy monitorok, szoftverek, rádiók és radarok high-tech világában irányítod a több száz tonnás repülőóriásokat? Bírod a stresszt, szereted a kihívásokat?" - így kezdődik a HungaroControl néhány napja megjelent álláshirdetése, melyben légiforgalmi irányító pozícióra keresnek munkatársakat.

Ez az a szakma, amit világszerte a legjobban fizetettek között tartanak számon, így Magyarországon is. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2015-ben például ez a munkakör volt a legjobban fizetett Magyarországon: átlag havi bruttó 1,8 millió forintot tehettek zsebre az ezen a pályán elhelyezkedők. A légiforgalmi irányítónak jelentkezők két éves képzésének költségeit átvállalja a HungaroControl Zrt., cserébe a sikeres vizsgák után 10 évig ennél a cégnél kell dolgozni. 

Bár a hirdetésben csak néhány követelményt kötnek ki (betöltött 20. életév; EU-s állampolgárság; angol és magyar nyelvtudás stb.), a tesztek során sokakról kiderül, hogy mégsem alkalmasak erre a pályára. Szőke Katalin, a HungaroControl szóvivője a Fehérvár TV-nek adott tavalyi interjújában elmondta: ahhoz, hogy egy 10-15 fős csoporttal elindulhasson a képzés, legalább 500 jelentkezőre van szükségük.

Bárki felmérheti előzetesen is képességeit: a HungaroControl tavaly elkészítette játékos applikációját, melynek segítségével tesztelhetjük magunkat. Az AIRbility nevű app ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Play Áruházból is.

Az álláshirdetésre március 1-ig (tornyos irányító) és április 17-ig (radarirányító) lehet jelentkezni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek