7 évnél régebbi cikk

Fa Nándor az utolsó 1000 mérföldön belül
Fehérvár Médiacentrum fotójaFa Nándor az utolsó 1000 mérföldön belül

13 csomós széllel halad a cél felé Fa Nándor. A Spirit of Hungary az utolsó 1000 mérföldön belül jár a földkerülő vitorlásversenyen. Egy nagy kiterjedésű viharzóna lehet az utolsó próbatétel a fehérvári hajósnak a Vendée Globe-on.

Fa Nándornak már csak kevesebb mint 1000 tengeri mérföldet kell teljesítenie a célig, ahol a napokban olyan komoly vihar alakult ki, hogy rövid időre be is kellett zárni a Vendée Globe Village-et. Ilyen volt a helyzet Les Sables d'Olonne kikötőjében:

A magyar hajós a Vendée Globe honlapja szerint most 13 csomós sebességgel halad a még versenyben lévők közül első helyen, összesítésben a nyolcadik helyen a befutó felé. Az utolsó próbatétel számára egy nagy kiterjedésű viharzóna lehet az Atlanti-óceánon, amit várhatóan hétfőn érhet el. Ennek hatására 30-35 csomóra is gyorsulhat a Spirit of Hungary és a hátralévő kevesebb mint 1000 mérföldet akár három nap alatt is teljesítheti. Ezek alapján Fa Nándor várhatóan február 8-án érheti el Franciaország partjait.

A versenyzők pozícióját ezen az interaktív térképen keresztül lehet nyomon követni.

A Vendée Globe november 6-án rajtolt 10 ország 29 versenyzőjével. A világ legkeményebbnek tartott földkerülő vitorlásversenyén a résztvevőknek egyedül, külső segítség igénybevétele és kikötés nélkül kell megkerülniük a Földet. A győzelmet január 19-én rekordidővel a francia Armel Le Cléac'h szerezte meg, aki 74 nap, 3 óra, 35 perc és 46 másodperc ért célba Banque Populaire VIII nevű hajójával.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek