7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: busók, Kowalsky meg a Vega és Holdfény
Fehérvár Médiacentrum fotója
toke.zsofia
Fehérvári programok a hétvégére: busók, Kowalsky meg a Vega és Holdfény

Programok szempontjából egészen biztosan ez lesz az év eddigi legerősebb hétvégéje. Összeszedtük a (szerintünk) hét legjobbat, de simán elfért volna még egyszer ennyi. Így is lesz azonban busójárás a városban, Kowalsky meg a Vega-koncert, és a Barátság Moziban pénteken játsszák az utóbbi idők legeredetibb filmjét. Kezdésnek ennyi, részletek a cikkben.

Folklór: Mohácsi busók Fehérváron
Mikor?: 
Február 18., szombat 10:00
Hol?: Jancsárkert termelői piac és Közösségi tér

Ha ti is úgy gondoljátok, hogy most már eleget fáztatok ezen a télen, és jó lenne köszönteni a tavaszt, akkor a Jancsárkert tökéletes helyszín lehet szombatra. Itt ugyanis megnézhetitek a mohácsi Kolompos busó csoportot, akik énekkel, tánccal és riogatással űzik messzire a zord időjárást. A busók délután is maradnak városunkban: 13 órától a Belvárosban, az Alba Plaza előtti téren folytatják játékaikat, de találkozhattok velük az Országalmánál, a Liszt Ferenc utcában és még Fő utcán is. Az utolsó program a télűző álarcosokkal 14 órakor kezdődik: a Csók István Képtárban A Döntés című kiállítást nézhetitek meg velük együtt.

Koncert: Kowalsky meg a Vega
Mikor?:
 Február 18., szombat 21:30
Hol?:
Fezen Klub

Annyira fut a Kowalsky meg a Vega szekere, hogy például a szombati, fehérvári koncertjükre már egy ideje nem lehet jegyet kapni. De a remény hal meg utoljára: az utolsó órákban mindig van valaki, akinek közbejön valami és ilyenkor érdemes fokozott figyelemmel kísérni a buli Facebook-oldalát, ahol beindul a jegypiac. Ha valaki esetleg mégis lecsúszna a FEZEN Klubban tartandó örömzenélésről (mert a Kowalsky meg a Vega még mindig az, akárki akármit is mond), ne aggódjon: jönnek ők még a városba, ha máskor nem, a nyári fesztiválszezonban biztosan. Addig meg ide teszünk egy videót tőlük, amit már majdnem 14 millió alkalommal néztek meg eddig a Youtube-on:

Kutyás: Ingyenes kutyás nyílt nap
Mikor?: 
Február 19., vasárnap 15:00
Hol?:
Alba Dog Center Kutyaiskola

Ha nektek is van kutyátok, és nem mindig birtok el vele, de szeretnétek tanítani, akkor van egy jó hírünk a hétvégére: megújult tartalommal vár titeket Nyakas Gábor kutyaviselkedés-szakértő tréningsorozatára. Könnyed, de hatásos tanító gyakorlatokkal rukkol elő, minden kutyatartó és kutyabarát gazdi számára. A tréning 15 órakor veszi kezdetét a Szedres-dűlőn található kutyaiskolában, a garázssor mögötti területen.

Nyakas Gábor, kutyaviselkedés-szakértő (Foto: Székesfehérvár.hu)

Mozi: Tejesen idegenek
Mikor?: Február 17.,péntek 18:00
Hol?: Barátság Mozi

Te mennyire ismered a barátaidat, tényleg mindent tudsz róluk, és neked semmi titkod nincs? A Teljesen idegenek egy olasz vígjáték, amiben hét barát találkozik egy közös vacsorára. Az este folyamán kitalálnak egy új játékot, aminek a lényege, hogy mindenki kiteszi az asztal közepére a telefonját, bárkinek jelez a mobilja együtt hallgatják meg a hívásokat  és az  üzeneteket is hangosan olvassák fel. Azt gondolják, hogy ez vicces lesz, mert nincsenek titkaik egymás előtt, de valójában ismerik egymást? Végigjátsszák a játékot?


Mozi: Holdfény
Mikor?: Február 16-tól
Hol?: Barátság Mozi, Cinema City

A Holdfény az idei filmes díjkiosztó gálák sztárja lett: hat Golden-Globe jelölést kapott, amiből egyet meg is nyert, a legjobb drámai fim kategóriában. Ezen felül nyolc Oscar-jelölést gyűjtött be, de hogy hányat nyer meg, az jövő héten vasárnap dől el a gálán. A magyar mozikban február 16-tól látható a Holdfény, ami egy időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről. A film elgondolkodtat, mik azok az események, melyek a legnagyobb hatással vannak életünkre és jellemünkre, különösen két kategóriában esélyes az Oscar-díjra (Legjobb eredeti forgatókönyv, Legjobb férfi mellékszereplő).

Sport: Videoton FC- Újpest FC
Mikor?: 
Február 18., szombat 15:30
Hol?:
 
Felcsút, Pancho Aréna

Még 14 lépés választja el a Videotont az újabb bajnoki címtől, ezek közül az elsőt szombaton teljesíti a csapat az Újpest ellen. Az őszi bajnokcsapat továbbra is a felcsúti Pancho Arénában játssza hazai meccseit, hiszen a Sóstói Stadion még javában épül. Juhász Rolandék a tavaszi fordulókra több külföldi edzőtáborban (Dubaj, Spanyolország) készültek fel, és a hírek szerint remek téli alapozáson vannak túl. A várakozások szerint a bajnoki címért a legnagyobb harcot a most négypontos hátrányban lévő Fradival vívják majd, de azért nem érdemes lebecsülni a jelenleg csupán rosszabb gólkülönbséggel második és harmadik Budapest Honvédot és Vasast sem.

Fehérváron túl: VII. Budapest Tattoo Convention
Mikor?:
 Február 18-19., szombat-vasárnap
Hol?:
Budapest, Lurdy Ház

Idén már hetedik alkalommal rendezik meg az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb tetováló rendezvényét. A helyszínen a több mint száz magyar tetováló mellett számos nagy múltú külföldi művésszel is találkozhattok. Szombaton 15 órától, Zagyvai Gábor előadását láthatjátok Spiritualitás és Body Modification címmel, majd 17 órától  Pongor Sándor veszi át a terepet Tetoválás feketén-fehéren, szeretettel című bemutatójával. Vasárnap szintén 15 órakor Szabó Ádámot hallhatjátok (Élő színek, halott fekete vázon - neotradicionális tetoválás Magyarországon), ezután 17 órától Molnár Ádám hasonlítja össze az akadémikus művészetet a tetoválással. Bármelyik előadás után további kötetlen beszélgetésre van lehetőségetek a tetoválóművészekkel. A versenyen kívül napközben koncertekkel és különböző show-műsorokkal várják az ide látogatókat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek