2018. október 23. kedd Gyöngyi
Menü

Fehérvári programok a hétvégére: busók, Kowalsky meg a Vega és Holdfény

Fehérvári programok a hétvégére: busók, Kowalsky meg a Vega és Holdfény
Egy busó a sok közül (Fotó: Alfatours)

Programok szempontjából egészen biztosan ez lesz az év eddigi legerősebb hétvégéje. Összeszedtük a (szerintünk) hét legjobbat, de simán elfért volna még egyszer ennyi. Így is lesz azonban busójárás a városban, Kowalsky meg a Vega-koncert, és a Barátság Moziban pénteken játsszák az utóbbi idők legeredetibb filmjét. Kezdésnek ennyi, részletek a cikkben.

Folklór: Mohácsi busók Fehérváron
Mikor?: 
Február 18., szombat 10:00
Hol?: Jancsárkert termelői piac és Közösségi tér

Ha ti is úgy gondoljátok, hogy most már eleget fáztatok ezen a télen, és jó lenne köszönteni a tavaszt, akkor a Jancsárkert tökéletes helyszín lehet szombatra. Itt ugyanis megnézhetitek a mohácsi Kolompos busó csoportot, akik énekkel, tánccal és riogatással űzik messzire a zord időjárást. A busók délután is maradnak városunkban: 13 órától a Belvárosban, az Alba Plaza előtti téren folytatják játékaikat, de találkozhattok velük az Országalmánál, a Liszt Ferenc utcában és még Fő utcán is. Az utolsó program a télűző álarcosokkal 14 órakor kezdődik: a Csók István Képtárban A Döntés című kiállítást nézhetitek meg velük együtt.

Koncert: Kowalsky meg a Vega
Mikor?:
 Február 18., szombat 21:30
Hol?:
Fezen Klub

Annyira fut a Kowalsky meg a Vega szekere, hogy például a szombati, fehérvári koncertjükre már egy ideje nem lehet jegyet kapni. De a remény hal meg utoljára: az utolsó órákban mindig van valaki, akinek közbejön valami és ilyenkor érdemes fokozott figyelemmel kísérni a buli Facebook-oldalát, ahol beindul a jegypiac. Ha valaki esetleg mégis lecsúszna a FEZEN Klubban tartandó örömzenélésről (mert a Kowalsky meg a Vega még mindig az, akárki akármit is mond), ne aggódjon: jönnek ők még a városba, ha máskor nem, a nyári fesztiválszezonban biztosan. Addig meg ide teszünk egy videót tőlük, amit már majdnem 14 millió alkalommal néztek meg eddig a Youtube-on:

Kutyás: Ingyenes kutyás nyílt nap
Mikor?: 
Február 19., vasárnap 15:00
Hol?:
Alba Dog Center Kutyaiskola

Ha nektek is van kutyátok, és nem mindig birtok el vele, de szeretnétek tanítani, akkor van egy jó hírünk a hétvégére: megújult tartalommal vár titeket Nyakas Gábor kutyaviselkedés-szakértő tréningsorozatára. Könnyed, de hatásos tanító gyakorlatokkal rukkol elő, minden kutyatartó és kutyabarát gazdi számára. A tréning 15 órakor veszi kezdetét a Szedres-dűlőn található kutyaiskolában, a garázssor mögötti területen.

Fehérvári programok a hétvégére: busók, Kowalsky meg a Vega és Holdfény

Nyakas Gábor, kutyaviselkedés-szakértő (Foto: Székesfehérvár.hu)

Mozi: Tejesen idegenek
Mikor?: Február 17.,péntek 18:00
Hol?: Barátság Mozi

Te mennyire ismered a barátaidat, tényleg mindent tudsz róluk, és neked semmi titkod nincs? A Teljesen idegenek egy olasz vígjáték, amiben hét barát találkozik egy közös vacsorára. Az este folyamán kitalálnak egy új játékot, aminek a lényege, hogy mindenki kiteszi az asztal közepére a telefonját, bárkinek jelez a mobilja együtt hallgatják meg a hívásokat  és az  üzeneteket is hangosan olvassák fel. Azt gondolják, hogy ez vicces lesz, mert nincsenek titkaik egymás előtt, de valójában ismerik egymást? Végigjátsszák a játékot?


Mozi: Holdfény
Mikor?: Február 16-tól
Hol?: Barátság Mozi, Cinema City

A Holdfény az idei filmes díjkiosztó gálák sztárja lett: hat Golden-Globe jelölést kapott, amiből egyet meg is nyert, a legjobb drámai fim kategóriában. Ezen felül nyolc Oscar-jelölést gyűjtött be, de hogy hányat nyer meg, az jövő héten vasárnap dől el a gálán. A magyar mozikban február 16-tól látható a Holdfény, ami egy időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről. A film elgondolkodtat, mik azok az események, melyek a legnagyobb hatással vannak életünkre és jellemünkre, különösen két kategóriában esélyes az Oscar-díjra (Legjobb eredeti forgatókönyv, Legjobb férfi mellékszereplő).

Sport: Videoton FC- Újpest FC
Mikor?: 
Február 18., szombat 15:30
Hol?:
 
Felcsút, Pancho Aréna

Még 14 lépés választja el a Videotont az újabb bajnoki címtől, ezek közül az elsőt szombaton teljesíti a csapat az Újpest ellen. Az őszi bajnokcsapat továbbra is a felcsúti Pancho Arénában játssza hazai meccseit, hiszen a Sóstói Stadion még javában épül. Juhász Rolandék a tavaszi fordulókra több külföldi edzőtáborban (Dubaj, Spanyolország) készültek fel, és a hírek szerint remek téli alapozáson vannak túl. A várakozások szerint a bajnoki címért a legnagyobb harcot a most négypontos hátrányban lévő Fradival vívják majd, de azért nem érdemes lebecsülni a jelenleg csupán rosszabb gólkülönbséggel második és harmadik Budapest Honvédot és Vasast sem.

Fehérváron túl: VII. Budapest Tattoo Convention
Mikor?:
 Február 18-19., szombat-vasárnap
Hol?:
Budapest, Lurdy Ház

Idén már hetedik alkalommal rendezik meg az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb tetováló rendezvényét. A helyszínen a több mint száz magyar tetováló mellett számos nagy múltú külföldi művésszel is találkozhattok. Szombaton 15 órától, Zagyvai Gábor előadását láthatjátok Spiritualitás és Body Modification címmel, majd 17 órától  Pongor Sándor veszi át a terepet Tetoválás feketén-fehéren, szeretettel című bemutatójával. Vasárnap szintén 15 órakor Szabó Ádámot hallhatjátok (Élő színek, halott fekete vázon - neotradicionális tetoválás Magyarországon), ezután 17 órától Molnár Ádám hasonlítja össze az akadémikus művészetet a tetoválással. Bármelyik előadás után további kötetlen beszélgetésre van lehetőségetek a tetoválóművészekkel. A versenyen kívül napközben koncertekkel és különböző show-műsorokkal várják az ide látogatókat.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Óraátállítás - még nem döntött a kormány
  Óraátállítás - még nem döntött a kormány
 • Megérezte a járattörléseket a Ryanair
  Megérezte a járattörléseket a Ryanair
 • Egyre több Ladát vesznek
  Egyre több Ladát vesznek
 • Felelős gazdik - feltételekhez kötnék a kutyatartást
  Felelős gazdik - feltételekhez kötnék a kutyatartást
 • Nem az ellátást kell fizetni!
  Nem az ellátást kell fizetni!
 • Már most érezhető a brexit negatív hatása
  Már most érezhető a brexit negatív hatása
 • Hálózatkutatás magyar vezetéssel
  Hálózatkutatás magyar vezetéssel
 • Középvállalati fejlesztési program - több mint 200 vállalkozás érintett
  Középvállalati fejlesztési program - több mint 200 vállalkozás érintett

Eseménynaptár

 • Zenekadémia - újra megszólalt a Voit-orgona
  Zenekadémia - újra megszólalt a Voit-orgona
 • Brexit - már csak egy akadálya van
  Brexit - már csak egy akadálya van
 • Egyre többen kötnek utasbiztosítást belföldön is
  Egyre többen kötnek utasbiztosítást belföldön is
 • Fimünnep premier előtti vetítésekkel
  Fimünnep premier előtti vetítésekkel
 • Tisztul a levegő
  Tisztul a levegő
 • Kárpátalja - eljárás indult a magyarellenes plakátok miatt
  Kárpátalja - eljárás indult a magyarellenes plakátok miatt
 • Pocokinvázióra figyelmeztet a Nébih
  Pocokinvázióra figyelmeztet a Nébih
 • Németh Szilárd - most is érezhető a rezsicsökkentés
  Németh Szilárd - most is érezhető a rezsicsökkentés
 • Október 23. - gyűjteni kell az emlékeket
  Október 23. - gyűjteni kell az emlékeket
 • Október 23. - ünnepi megemlékezés és utcaszínház
  Október 23. - ünnepi megemlékezés és utcaszínház
 • Húszéves a Fejér Megyei Osteoporosis Klub
  Húszéves a Fejér Megyei Osteoporosis Klub
 • Drónos ételfutárokat indít az Uber
  Drónos ételfutárokat indít az Uber
 • Október 23. - Ingyenes programok a múzeumban
  Október 23. - Ingyenes programok a múzeumban