7 évnél régebbi cikk

Ez az egyik legjobb time-lapse videó, ami Fehérvárról készült
Ez az egyik legjobb time-lapse videó, ami Fehérvárról készült

Ugyan három éve készült, de mégis kevesen ismerik Tar Károly time-lapse videóját. A Fehérvár TV operatőre három hónapon keresztül és összesen tíz éjszakán át készítette látványos videóját Székesfehérvárról. Ha eddig még nem láttad, akkor eljött a te napod.

Ahogy a mondás tartja: minden szentnek maga felé hajlik a keze. Most a miénk is. De olyan nagyon indokolni sem kell, hogy miért, ugyanis Tar Károly, a Fehérvár TV operatőre az utóbbi idők egyik leglátványosabb time-lapse videóját hozta össze Székesfehérvárról. Annak ellenére, hogy a videó három éve készült, még mindig nagyon jól fest, teljes képernyőn is.

A kisfilmet még 2013 decemberében kezdte forgatni, és a következő év márciusában fejezte be. Az egyes helyszíneken jellemzően egy-egy teljes éjszakát, de legkevesebb néhány órát töltött a képek felvételével a Fehérvár Médiacentrum operatőre, aki leginkább kísérleti jelleggel, csupán a time-lapse technikát és új kameráját próbálgatva, saját szórakoztatására, a szabadidejében készítette a videót, ami eddig egy céges szerveren - és a privát Youtube-csatornáján - pihent. De mi most jól megtaláltuk.

Külön piros pont jár azért, hogy a pár perces összeállításból a városi örökzöldek (Országalma, Bazilika, Háromágú stb.) kimaradtak, de mégis nagyon él az egész, és roppant látványosra sikerült a végeredmény. A time-lapse videó alatt Abel Korzeniowski: Song of Time című zenéje szól.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek