7 évnél régebbi cikk

Most akkor mennyire műanyag egy gyorséttermi hamburger?
Fehérvár Médiacentrum fotójaMost akkor mennyire műanyag egy gyorséttermi hamburger?

Valahol erre a kérdésre kereste a választ a Temponaut Timelapse csapata is, amikor videót készítettek két hamburger utolsó napjairól. Bár egyértelműen nem derül ki, az biztos, hogy az organikus szendvics már néhány nap után feladta a penészgombákkal folytatott küzdelmet. A gyorséttermi burgeren azonban nem fogott az idő vasfoga (sem).

Annak a városi legendának szeretett volna utánajárna a Temponaut Timelapse csapata, hogy a gyorséttermi hamburger vajon hosszú idő eltelte után is megőrzi-e állagát, külsejét vagy ez csak egy mendemonda. A Youtube-csatorna csapata korábban több ételrohasztós videóval jelentkezett már: segítségükkel megnézhettük egy-egy time-lapse videóban, hogy mi történik a kukoricával, az eperrel, a felszeletelt almával vagy éppen a banánnal. De minden kétséget kizáróan pályafutásuk eddigi csúcspontja az ősszel készült hamburgeres videó.

A kísérlet során két hamburgert vizsgálnak. Az egyik egy nem gyorséttermi, organikus alapanyagokból készült burger, a másik viszont egy gyorséttermi hálózatból származó példány. Az első körben a két szendvicset külön helyiségekben tárolják, és már néhány nap után látszik, hogy míg az organikus összeesik, megjelennek rajta a penészgombák, addig a másiknak azon kívül, hogy kicsit veszít a tartásából, gyakorlatilag semmi komoly baja nem lesz. Ezután a Temponaut Timelapse csapata úgy dönt, hogy megismétlik a kísérletet, csak immár nem külön helyiségekben lesz a két hamburger, hanem egy légtérben. Az eredmény elég meglepő. 

A kísérletet egyébként elvégezték sült krumplival is:

Ha arra nem is kapunk egyértelmű választ, hogy mennyire műanyag egy gyorséttermi étel, az biztos, hogy valamiért jobban bírják a strapát, mint hagyományos társaik. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek