7 évnél régebbi cikk

Extra csípős kolbásszal készülünk a Kolbásztöltő Fesztiválra
Fehérvár Médiacentrum fotója
horvath.renata
Extra csípős kolbásszal készülünk a Kolbásztöltő Fesztiválra

Töltsünk együtt egy vidám napot a IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválon a Jancsárkertben! A fesztivál szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik és a a Fehérvár Médiacentrum munkatársai is megméretik magukat a versenyen.

A rendezvényre látogatók nem csak kolbásztöltéssel találkozhatnak, lesz Termelői- és Biopiac, valamint kézműves vásár is. A 300 négyzetméteres fűtött, nagy sátorban gyűlnek össze a csapatok, többek között települési, határon túli, székesfehérvári és külföldi diákok, újságírók és médiacsapatok. A programok között látvány disznóvágás is lesz, így a városban élők is részesei lehetnek a jellegzetes téli hagyománynak.

Megkérdeztük Sági Istvánt a Fehérvár Médiacentrum csapatának egyik tagját, hogy milyen recept alapján dolgoznak majd, de nem árulta el. Annyit azonban megtudtunk tőle, hogy háromféle kolbászt fognak tölteni és sütni: lesz hagyományos, erőteljes chilis (extra csípős) kolbász, és egy titok/meglepetés...

A munkát egy szakértőkből álló zsűri fogja értékelni. Főbb szempontjaik között lesz a töltelék íze, a munkaasztal higiéniája, a recept közreadása, a csapatok bemutatkozása, öltözéke, női versenyző esetén pedig a csapatok plusz pontban részesülnek.

Az eredményhirdetés 15 órakor lesz, minden résztvevő csapat kap emléklapot, a győztes pedig egy évre elnyeri a vándorkupát. A rendezvény ideje alatt amatőr népzenészek lépnek fel, különleges, ritkán hallható hangszerekkel. Lesz country táncbemutató, gasztro totó, és a gyerekeknek is készülnek különféle játékokkal. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek