7 évnél régebbi cikk

Mindenki hős, aki részt vesz a Szeretetfutáson
·Sportfutás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMindenki hős, aki részt vesz a Szeretetfutáson
·Sportfutás·Utolsó frissítés: undefined

Ami szombaton lesz a Haleszban.

Harmadik éve rendezik meg a Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutást, érdekes módon azonban a mostani már az ötödik alkalom. Volt ugyanis egy év, amikor dupláztak a szervezők.

A Szeretetfutás ötlete Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet fejéből pattant ki, aki azért választotta a februári időpontot a rendezvényre, mert ekkor van Valentin nap, amely ugye a szerelmesek napja, a futók pedig szerelmesei saját sportjuknak. Erre bizonyíték, hogy a résztvevőket idén szívecske alakú gumicukorral várják a szervezők.

Két hivatalos távja van a rendezvénynek, de nincs kőbe vésve, hogy 2, illetve 7 kilométert lehetne csak futni. És nem muszáj mérgezett egér módjára sem futkosnia annak, aki nincs formában. Ha például valakinek "csak" egy kiadós sétára lenne szüksége, az is nyugodtan csatlakozhat a többiekhez.

Fontos megjegyezni, hogy jótékonysági futásról beszélünk, amivel Fanniék az Arany János Speciális Szakiskola Szivárvány Szociális Alapítványát támogatják. A futóknak így lehetősége van pénzbeli, de akár tárgyi adománnyal hozzájárulni az alapítvány munkájához. Nevezni itt lehet, de aki esetleg a helyszínen szeretne regisztrálni, az sem probléma. A megnyitó 9:15-kor lesz, maga a futás 10-kor indul. Minden korosztály számára a futást, jöhetnek gyerekek és kismamák is.

Mivel nem versenyről beszélünk, minden résztvevő egy hős, aki megmozgatja magát a Szeretetfutáson - véli Pothárn Fanni Sára főszervező. Ennél fogva mindenki kap emléklapot, érmet, müzli szeletet és gumicukrot is a részvételért.

Minden más infó megtudható az esemény Facebook oldalán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek