7 évnél régebbi cikk

Technikai okok miatt zárva tart a fehérvári Alexandra könyvesbolt
Fehérvár Médiacentrum fotójaTechnikai okok miatt zárva tart a fehérvári Alexandra könyvesbolt

Szerda óta zárva tart a fehérvári Alexandra könyvesbolt is. Országszerte további 26 ilyen üzlet nem nyitott ki március 1-je óta az Alexandra cégcsoporthoz tartozó Könyvbazár Kft. több milliárd forintos tartozásai miatt.

"Technikai okok miatt az üzlet zárva" - ez a felirat fogadja az ajtóban a fehérvári Alexandra könyvesbolt vásárlóit. Az üzlet március 1-jén zárt be országszerte 26 másik hasonló könyváruházzal együtt. Így a Rainbow Üzletlánc Kft. által üzemeltetett 56 Alexandra könyvesbolt közel fele a fehérvárihoz hasonlóan zárva tart éppen.

A cégnek keddig interim menedzsmentszolgáltatást nyújtó PD Consulting Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. ügyvezetője a Napi.hu értesüléseit megerősítve elmondta: huszonnégy bolt bérletét veszi át a Janikovszky és Kolosi Kft., amely a Líra Könyv Zrt. és Janikovszky János, a Móra Kiadó Zrt. tulajdonosának érdekeltsége; további öt üzletet a szintén több kiadót képviselő Nédiosz Kiadó Kft. üzemeltetne tovább a boltok dolgozóival együtt. A Rainbow Kft. 362 dolgozójából az új üzemeltetőkhöz kerülő boltok mintegy 180 munkavállalójával kezdeményezték a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

Somogyi Ferenc hozzátette: a bérlő nélkül maradt huszonhét üzletben - így a székesfehérváriban is - megtiltották az árusítást, így azok március elsejétől "technikai okok miatt zárva tartanak", a dolgozók pedig megkezdték a leltározást.

Szerda óta ez a felirat fogadja a fehérvári Alexandra ajtajában a vásárlókat (Fotó: Horváth Reni)

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) korábbi tájékoztatása szerint az Alexandra cégcsoporthoz tartozó Könyvbazár Kft. hárommilliárd forintot meghaladó adósságot halmozott fel könyvkereskedelmi partnerei felé. A kiadók túlnyomó többsége visszahívta könyveit az Alexandra bolthálózatából, és a szerződések szerinti 30-60 nap leteltével peres úton próbálja behajtani a Könyvbazár Kft. tartozásait.

(MTI, Napi.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek