7 évnél régebbi cikk

Komolyan küldenek még az emberek táviratot?
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Komolyan küldenek még az emberek táviratot?

Meglepő, hogy egyáltalán létezik még ez a szolgáltatás. És mégis! Komolyan küldenek még az emberek dísztáviratot! Méghozzá nem kevés pénzért...

A minap postai sorban állás közben figyeltem fel a faliújságra kitűzött dísztávirat mintákra. Az azonnali üzenetküldések korában nekem bizony évtizedek óta elkerülte a figyelmemet ez a lehetőség. Őszinte megdöbbenéssel kérdeztem az ablaknál ülő hölgyet: "Komolyan küldenek még az emberek táviratot?"   "Hát igen... "- válaszolta hasonlóan csodálkozó hangsúllyal. "De mégis kik? Gondolom az idősebbek ugye? Végül is nekik ez a hagyományos..." 

Ma is igazán szép dísztáviratok közül lehet választani (Fotó: posta.hu)

A hat órán belüli kézbesítést garantáló távirat-szolgáltatás választható lapjai közül tényleg szép választék kínálkozik, de számomra továbbra is kérdéses, kinek éri ez meg egyáltalán.  A táviratküldési szolgáltatás árai ugyanis borsosak. Amikor ugyanis tovább faggattam a hölgyet, elárulta: azok, akik eredetileg táviratküldési szándékkal érkeznek a szolgáltatóhoz, végül gyakran inkább képeslapot küldenek, még ha így több nappal később ér oda a születésnapi jókívánságuk vagy részvétnyilvánításuk. A dísztáviratküldés ugyanis háromezer forintba kerül..

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek