6 évnél régebbi cikk

Melyik lesz szerinted idén az ország tortája?
Fehérvár Médiacentrum fotójaMelyik lesz szerinted idén az ország tortája?

Eldőlt, hogy mely torták közül kerül ki idén az ország tortája és az ország cukormentes tortája. A végső győzteseket majd csak augusztus elején hirdetik ki. Addig maradnak az előzetesen közölt képek és a nyálcsorgatás. De melyik néz ki a legjobban? Szavazzunk!

Az ország  2016-os tortáival több cikkben is foglalkoztunk. Először is teszteltük, hogyan készítik a fehérvári cukrászdák az Őrség zöld aranyát és az Áfonya hercegnő tortáját, később pedig mindkét győztes sütemény receptjét is közöltük.

Nemsokára azonban kiderül, hogy melyik két torta lesz az idei év legjobbja. A tíz jelölt névsorát néhány napja hozta nyilvánosságra a pályázatot immár tizenegyedik alkalommal kiíró Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A végső győzteseket augusztus elején nevezik meg, de kóstolásra országszerte először csak nemzeti ünnepünkön lesz lehetőség. Az öt cukormentes torta:

  • Homok arany – Horváth Cukrászda
  • Kócos Kajszi – Édességlabor
  • Málnás zöldségtorta – Frer Cukrászda
  • Pöttyös Panni – Zazzi Cukrászda
  • Túrós kolibri – Édes-Gyömbér Cukrászda

Az öt legjobb hagyományos tortához egy képes szavazást is mellékelünk. Szerintetek ránézésre és a leírás alapján melyik lesz a 2017-es évben az ország tortája?

 

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek