7 évnél régebbi cikk

Hosszabb nyitvatartással készülnek a húsvétra a fehérvári üzletek
Fehérvár Médiacentrum fotójaHosszabb nyitvatartással készülnek a húsvétra a fehérvári üzletek

Tovább tartanak nyitva csütörtökön az áruházláncok a meghosszabbodott húsvéti ünnep miatt, de még így is hosszabb sorok várhatók a kasszáknál. Akkor sem kell kétségbe esned, ha nem vásároltál be előre, összegyűjtöttünk néhány fehérvári üzletet, ahol még csütörtök este is bepótolhatod.

Az Országgyűlés körülbelül egy hónapja nyilvánította munkaszüneti nappá a nagypénteket. Kaptunk plusz egy szabadnapot, hogy kellőképpen rá tudjunk készülni a nyuszira, hogy legyen ideje a sonkának rendesen megfőni, és hogy legyen időnk szépen kidíszíteni a locsolóknak szánt tojásokat. Ehhez viszont már csütörtökön be kell vásárolnunk, de segítségünkre az áruházláncok hosszabbított nyitva tartással készülnek. 

Nézzük, Fehérváron ez hogy néz ki:

Alba Plaza: 14-én valamint 16-17-én a butikok zárva lesznek, a Cinema City és az éttermi rész viszont látgatható hétvégén is.
Auchan: az áruházban csütörtökön és szombaton 22.00 óráig meghosszabbítják a munkaidőt, a benzinkutak viszont egész hétvégén üzemelnek, pénteken 8.00-19.00-ig benzinkutas segítségével, a többi napokon pedig automata kutakkal.
Lidl: a többi bolthoz hasonlóan pénteken, vasárnap és hétfőn zárva tart, míg szombaton a megszokott 7.00-20.00 közötti időben vásárolhat mindenki. Ugyanezzel a nyitvatartással készül a Penny Market valamint az Aldi is.
Spar: Fehérváron mindegyik üzletük egységes munkarenddel készül, csütörtökön 6.30-tól 22.00-ig, míg szombaton 6.30-20.00 óráig dolgoznak az eladóik.
Tesco:
az Aszalvölgyi és a Palotai úti Tesco  csütörtök és szombat mellett a keddi napot is hosszabbítja, az áruházak 6.00-22.00 óráig tartanak nyitva.

Az ünnepi nyitvatartás nem csak a boltokra vonatkozik, az orvosi ügyelet – a szokáshoz híven az Orvosok Házában, a Seregélyesi u. 17. szám alatt – csütörtök 18.00-tól kedd 8.00-ig látja el a betegeket. Az ügyeletes gyógyszertár változatlanul 0.00-7.00 és 22.00-24.00 között üzemel a József Attila utca 2. szám alatt.

Bár szombaton nyitva lesznek az üzletek, némely termékből készlethiány is felléphet, hiszen a boltosok mellett az árubeszállítók sem dolgoznak nagypénteken. A pékáruk és tejtermékek helyét saját készítésű élelmiszerrel próbálják megtölteni, de a húspultokban hiánycikk lehet többek között a csirkehús – írja honlapján az Országos Kereskedelmi Szövetség. 

Bár az áruházak ígérete szerint árufeltöltőkből és pénztárosokból sem lesz hiány, lélekben készüljünk fel a kasszánál kacskaringózó sorokra és a hosszabb várakozási időre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek