6 évnél régebbi cikk

A nyáron Fehérvár lesz az egyik legvirágosabb város
Fehérvár Médiacentrum fotójaA nyáron Fehérvár lesz az egyik legvirágosabb város

Szeretnél virágokat, de nem akarsz nagyon költeni? Akkor pályázz! A hosszú hétvégén szánj kábé fél órát arra, hogy átnézed, milyen növényeket kaphatsz ingyen a Virágosabb, zöldebb Székesfehérvárért pályázaton, aztán leírd, hogy milyen palántákat kérsz és a városgondnoksag.hu oldalról letölthető nyilatkozat kitöltésére. Küldd gyorsan vissza, mert kedden lezárják a jelentkezést és összesítik a palántaszámokat!

10 millió forintot szán erre a virágosításra a város, amiből a társasházak és intézmények 50, a családi házak 20 ezer forint értékű virágpalántát, virágföldet, fűmagot kaphatnak, sőt a társasházak és intézmények locsolórendszert is beépíthetnek a pakkba. Virágosítani a ház előtti közterületet kell, illetve várják azokat is, akik vállalják az úgynevezett kővázák gondozását. (Hozzá tanácsot is adnak a szakemberek.)

Külön érdekesség, hogy a kiosztott palánták mind szinte Fehérvárra szabottak, hisz Dr. Kováts Zoltán nemzetközi hírű magyar nemesítésű egynyári fajtáiból áll a szortiment. Ugyanazokból a virágokból válogathattok, mint amiket a nagy köztéri virágágyásokban is megcsodálhattok.

Egy köztéri szőnyegágyás árvácskákból  (fotó: szekesfehervar.hu)

A kiírás abban kicsit homályos, hogy vajon a társasházak a balkonok virágosítására is pályázhatnak-e, de próba szerencse. Az fmc.hu mindenesetre a legszebb balkonkerteket keresi ezen a nyáron. Úgyhogy, ha elégedett vagy a két kezed munkájával csak jelezd nekünk és mi bemutatjuk a balkonodat is, és kérünk tőled néhány gondozási ötletet, tanácsot is.
És ne feledd, a balkonon nem csak virágoskertet alakíthatsz ki, hanem zöldségeket is nevelhetsz!

Szóval nyáron Fehérvár lesz a legvirágosabb város – legalábbis, ha pályázol, ültetsz, locsolsz és persze az fmc-n megmutatod mindenkinek…

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek