6 évnél régebbi cikk

Szeretnéd kipróbálni, milyen érzés karambolozni? Itt a lehetőség!
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzeretnéd kipróbálni, milyen érzés karambolozni? Itt a lehetőség!

Közlekedésről írni hálás dolog. Erről mindig mindenkinek van véleménye és sokan szeretik is azt megosztani másokkal. A Magyar Autóklub most házhoz hozta a témát, mert a Nagyteszkó parkolójában keddtől péntekig közlekedésbiztonsági tesztpályán lehet törni, zúzni, esni, kelni – hogy élesben ezt már elkerüljük.

Vannak az életben olyan dolgok, amikre mindenki kíváncsi, hogy az milyen érzés is lehet, de őszintén szólva azért soha nem próbálná ki az ember élesben. Sok más mellett ilyen az autóbaleset is. Most azonban mindenkinek lehetősége nyílik, hogy egy kicsit átélje az élményt, milyen lehet az, amikor elveszíti uralmát a járműve felett vagy éppen már nem kerülhető el a becsapódás, azaz bekövetkezik a karambol.

A Magyar Autóklub hagyományos éves közlekedésbiztonsági programja április 28-ig látogatható a Nagyteszkó parkolójában. Kicsik és nagyok kerülhetnek biztonságos körülmények között olyan helyzetbe, amit eddig – jó esetben – elkerültek az utakon.

Ha egyénileg vagy akár csoportosan péntek délutánig kilátogatunk a parkolóba, kipróbálhatjuk többek között az úgynevezett részeg szemüveget (ezen keresztül láthatjuk, mit érzékel a világból az alkoholos befolyásoltság alatt lévő közlekedő), a vizes pályát (vízzel fellocsolt sáv, ahol a fékút megnövekedését és az autó kormányozhatóságát, valamint saját reakcióinkat tesztelhetjük), az ütközőpont-szimulátort (ahol a baleset becsapódásának pillanatát és erejét szimulálják) és a legkisebbek még kerékpáros ügyességi pályán is körözhetnek.

A Fehérvár TV beszámolója a kedd délelőtti megnyitóról:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek