6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Csend-labor, George Kégl kiállítás, Állati napok és A tökéletes gyilkos
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Csend-labor, George Kégl kiállítás, Állati napok és A tökéletes gyilkos

Na szóval, annak sem kell unatkoznia a hétvégén, aki éppen nem ballag és nem is az érettségire készül, mert hát programokban ezúttal sem lesz hiány. A mozikban jó filmek mennek, van a városban egy nagyon erős kiállítás, de lesz Csend-labor és Állati napok is.

 

George Kégl kiállítás

Időpont: május 4-től június 11-ig
Helyszín: Öreghegyi Közösségi Ház

Május 4-én nyílt meg George Kégl kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. Ahogy kedvcsinálójában Látrányi Viki kolléganőm írta: George Kégl munkáit merész ecsetvonások jellemzik, s láthatóan sok minden megihleti a látott világból. George Kégl neve ismerősen csenghet, a művész ugyanis az arisztokrata Kégl-család leszármazottja. Kégl György az ükapja volt, aki Fejér vármegyében jelentős közéleti szerepet játszott. 

George Kéglt gyerekkora óta érdekli a rajzolás, ezért is szerzett grafikus végzettséget Düsseldorfban. Öt nyelven beszél, elmondása szerint foglalkozását tekintve festő, ugyanakkor az üzleti szférában dolgozik. A kiállítás június 11-ig látogatható.

 

Csend-labor színházi workshop

Időpont: május 6. 15 órától 19 óráig
Helyszín: Kairosz Kultúrműhely - Székesfehérvár, Megyeház u. 22/a.

Jómagam már korábban is szemeztem ezzel a rendezvénnyel, amely a filozófiát és az önismeretet vegyíti a színművészettel. Saját megfogalmazásuk szerint az évezredes hagyományokon alapuló színjátszás nem csupán a résztvevők szórakoztatását szolgálja, hanem segíti a színész és a néző lelki és szellemi fejlődését is. A workshop célja megismertetni a résztvevőket ezzel a művészeti örökséggel, amelyhez a modern színészképzés eszközeivel közelítenek a szervezők.

A házigazdák a hangsúlyt a résztvevők belső világának feltárására helyezik. A koncentrációs és improvizációs gyakorlatok során olyan eszközöket és módszereket próbálhatnak ki a résztvevők, amelyek megtalálhatók az ókori görög vagy a távol-keleti színjátszásban is, és a mai napig használatosak.

 

Állati napok

Időpont: május 1-től 7-ig
Helyszín: A Szabadművelődés Háza

Hüllők, kisemlősök és rovarok a főszereplői A Szabadművelődés Házában rendezett Állati napoknak, ahol bónuszként kristályok, marokkövek és ásványékszerek is vásárolhatók. Túl sok infót nem találtam a rendezvényről, úgyhogy aki arra jár, adja le a drótot, hogy milyen hangulatú ez a börze, amely egyébként május 7-ig látogatható minden nap 10-18 óráig.

A tökéletes gyilkos

Időpont: május 6., szombat 18.15 óra 
Helyszín: Barátság Mozi

Valljuk be: a magyar filmművészetnek eddig nem sikerült maradandót alkotnia az akciófilmek területén, ennek ellenére időről-időre azért bepróbálkoznak a műfajjal. A legújabb kísérlet A tökéletes gyilkos című film, ami a legtöbb kritikában közepes értékelést kapott. A filmet Pacskovszky József rendezte, a főszerepet pedig László Zsolt játssza. 

 

A galaxis őrzői vol. 2.

Időpont: Vetítések a mozi honlapján
Helyszín: Cinema City

Aki inkább a blockbustereket kedveli, annak megérkezett A galaxis őrzői második része. Nagy várakozás előzte meg a bemutatót és talán éppen ennek volt köszönhető, hogy egy kicsivel jobbra számítottak a kritikusok. Azt azonban mindenki leszögezte: így is nagyon szórakoztató a mostani rész, amiben ráadásul szerepet kapott Kurt Russell is. Folytatódnak tehát a mosómedve, a beszélő fa és a többi idegen kalandjai.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek