6 évnél régebbi cikk

Még idén új rádió indulhat Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaMég idén új rádió indulhat Székesfehérváron

Az NMHH honlapján már olvasható a székesfehérvári FM 101,8-as frekvenciára kiírt pályázat. A kereskedelmi frekvenciára innentől kezdve 35 napig lehet pályázatot benyújtani és a határidőket figyelembe véve még idén el is kell indulnia a győztes rádiónak. Ezen a frekvencián utoljára a Rádió 1 szólt Fehérváron.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján már elérhető a székesfehérvári FM 101,8-as frekvenciára vonatkozó pályázati felhívás. Bárki jelentkezhet, aki fantáziát lát abban, hogy éves legalább 2 821 000 Ft + ÁFA összegért kereskedelmi jellegű rádiót indítson Fehérváron, ami sztereó minőségben nagyjából 86 000 embert érhet el.

A pályázatok benyújtására a felhívást követő 35 napban van lehetőség, majd a hiánypótlási szakaszt és az értékelést követen a későbbi győztesnek a szerződéskötéstől számítva 120 napja lesz arra, hogy elindítsa a műsorszolgáltatást. Így várhatóan már idén ősszel új rádióval bővülhet a fehérvári kínálat. 

A pályázat során nem zárják ki azokat sem, akik meglévő rádiójukat vagy már létező hálózatukat szeretnék tovább bővíteni. Ez azért érdekes, mert a 101,8-on utoljára azt a Rádió 1-et hallhattuk, amely 2016 nyarán újraindult Budapesten és azóta egyre több vidéki frekvencián szólal meg. A Rádió 1 éppen május 5-én jelentette be, hogy további tíz új helyen lesznek hamarosan hallhatók, így idén nyártól országszerte már összesen húsz frekvencián lesz fogható a műsoruk. Ennek ellenére olyan nagyvárosokba, mint például Székesfehérvár, Szombathely, Szeged vagy Veszprém még nem jut el a diszkórádió. A Rádió 1-en hallható az ország egyik legnépszerűbb reggeli műsora, a Reggeli Show Sebestyén Balázzsal, Vadon Janival és Rákóczi Ferivel.

Aki most Fehérváron rádiót szeretne hallgatni, az a 88,9-en (Alpha Rádió), 92,3-on (Kossuth Rádió), 94,5-ön (Fehérvár Rádió), 96,1-en (Magyar Katolikus Rádió), 97,5-ön (Táska Rádió), 99,2-n (Vörösmarty Rádió), 103,8-on (Kék Duna Rádió) és a 106,6-on (Lánchíd Rádió) hallható adók közül válogathat egyelőre. A 101,8 lesz a meglévők mellett a kilencedik fehérvári frekvencia.

A pályázati felhívás teljes szövege és a jelentkezéshez szükséges formanyomtatvány a Médiatanács honlapján érhető el, tölthető le.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek