6 évnél régebbi cikk

Ütős hétvégére készülnek a röplabda nagyjai
Fehérvár Médiacentrum fotójaÜtős hétvégére készülnek a röplabda nagyjai

Az elmúlt években a magyar férfi válogatott felkészülését segítette az Alba Regia Röplabda Gála. A sportág kiemelkedő rendezvénye ezúttal sem marad el, idén azonban a közelmúlt sztárjai, a szenior válogatott érkezik Fehérvárra.

A magyar férfi röplabda válogatott új szövetségi kapitánnyal, az argentin Juan Manuel Barriallal készül az esztendő kihívásaira, az új szakvezetővel és csapatával azonban sajnos nem találkozhatunk az idei Alba Regia Gálán. Nagy Róbert főszervező szerint vélhetően gazdasági okai vannak, hogy a szövetség ezúttal a kétségkívül szerényebb büdzséből kivitelezhető felkészülési mérkőzéseket favorizálja a jóval költségesebb, négycsapatos torna helyett.

Így sem marad el azonban az Alba Regia Röplabda Gála, a fehérvári szervezők ezúttal a szeniorok számára rendezik meg a tornát. A Jáky Szakközépiskola tornatermében pályára lép a német TSC Berlin, a korábbi NBI-s játékosait felvonultató Alba Line Székesfehérvár és a magyar szenior válogatott is.

– A német csapat kimondottan jó játékerőt képviselő együttes, nagyon örülök, hogy eljönnek hozzánk – mondta Nagy Róbert főszervező. – A magyar válogatottban egy sor egykori kiválóság szerepel majd, elég talán Schildkraut Krisztián nevét mondanom, de többen itt lesznek a 2001-ben az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottból is. Csak néhány név a sorból, Király, Jagodics, a Szolnok jelenlegi edzője, Gulyás Ferenc, szóval valóban a közelmúlt magyar röplabdasportjának meghatározó alakjai. Ami minket, az Alba Line-t illeti, a régi NBI-es csapatunk 60-70%-a összeáll, nagyon fog hiányozni például Madácsi Ricsi vagy Gelencsér Balázs – mindketten sérülés miatt maradnak távol a pályától. Itt lesz viszont Takács Zoli, Bende Attila, vagy épp Gazsi Péter, aki fehérvári nevelés, és éveken át volt a Dunaferr meghatározó játékosa. Nagyon örülök annak, hogy a régi volános NBI-s csapat két kiválósága, Balogh Ferenc és Györök Zoltán is elfogadta a meghívásunkat, ők is minket erősítenek majd a tornán.

A negyedik csapat a tervek szerint az egykori Malév lett volna, de a fővárosi csapat végül nem tudta vállalni a szereplést. Az öregfiúk mellé így a fiatalok ugranak be, a Felsőváros ifjúsági csapata lesz a gála negyedik résztvevője.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek