6 évnél régebbi cikk

A kosaras motívum még hiányzik – Lóránt Péter és a tetoválások
Fehérvár Médiacentrum fotójaA kosaras motívum még hiányzik – Lóránt Péter és a tetoválások

Nem is oly rég annak jártunk utána, mennyire divat manapság sportos témájú tetoválást viselni. Megfordítva a kérdést egyértelmű, hogy a sportolók nagy része nem idegenkedik a tetkóktól. Lóránt Pétert, az Alba Fehérvár Puebla Plus kiválóságát meg is kérdeztük, milyen motívumokat visel a bőrén.

A Kecskemét 3-0-ás kisöprésével már a kosárlabda-bajnokság elődöntőjében járó Alba kiválósága nem is zárkózott el a kérdéstől, szívesen mesélt a bőrére vitt remekművekről.

– Közel 15 éve lett meg az első, ma már összesen nyolc tetoválásom van. Mindegyiknek van jelentése, némelyiknél egy-két évet is gondolkodtam előtte, milyen motívum is kerüljön fel a bőrömre, hogy arra akár 20 év múlva is büszke legyek. Szerintem minden alkalommal jól választottam, a 15 évvel ezelőtti tetoválásom is még mindig nagyon tetszik és büszke vagyok rá. De ez igaz a többi hétre is, mindegyik nyaranta készült, mert szezon közben nálunk ilyesmire nincs lehetőség, a tintának sem tesz jót a sok fizikai kontaktus és az aktuális edzőnek sem mondhatjuk, hogy bocs mester, én most kihagyok négy-öt napot, mert tetováltattam – meséli mosolyogva Lóránt Péter.

Ez a bizonyos első tetoválás egy családi címert ábrázol, az pedig, hogy 15 éve remek állapotban van, feltételezi, hogy készítője ért is a szakmájához. Lóránt Péter szerint a jó tetkó alapja, hogy nem mindegy, ki veszi kezébe a tűt.

– A tetoválás is egyfajta művészet, ezért nagyon nem mindegy, hogy hol és kivel csináltatja az ember, hiszen élete végéig el fogja kísérni. Az én tetoválásaim nagy részét Gege (Gerencsér István) készítette, de van egy tetoválásom, melyet a jelenleg legfelkapottabb tetoválóművész, Bercsényi Balázs vitt a bőrömre még 2-3 évvel ezelőtt. Ő ma már világszerte ismert művész, jelenleg New Yorkban dolgozik, nekem az alkaromra csinált egy tetkót. Én a Mérleg és a Skorpió csillagjegy határán születtem, valamilyen szinten átmenetet képezek a két jegy között, ez ihlette ezt a tetkót. Én elmondtam neki, mire is gondoltam, ő pedig megálmodta ezt a motívumot, ami nekem azonnal kedvencemmé vált, azóta is nagyon szeretem ezt a mintát.

Lóránt Péter alkarja és a tetoválás (Fotó: Horváth Reni)

Adódik a kérdés, egy Európa szerte jegyzett és elismert kosarasnak kosárlabdás tetoválása is van?

– Nem, még nincs. Gondolkodtam már rajta és az is biztos hogy lesz, mert az életem nagy részét a kosárpályán töltöm, viszont eddig még nem jött olyan gondolat, mely teljes mértékben tetszett volna. Most a következő már kezd körvonalazódni a fejemben, a szezon után, június végén megyek is majd  Gegéhez a kilencedik tetoválás miatt.

Mit is mondhatnánk? Reméljük, a szezon végén egy bajnoki aranyérem meghozza Lóránt Péternek a tökéletes motívumot az lső kosaras tetoválásához is. Mi szurkolunk!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek